Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Midden in het centrum van Alphen aan den Rijn en vlakbij het station hebben we woonruimte beschikbaar voor mensen die snel een woning nodig hebben. Ben jij op zoek naar een plek om te wonen en vind jij het leuk om samen met verschillende mensen in een gebouw te wonen, hen te ontmoeten en iets voor elkaar te betekenen? Dan pas jij misschien wel in De Jozef.

 In De Jozef kun je wonen

  • als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.
  • als je een verbroken relatie hebt of door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd hebt
  • als je studeert.
  • als je snel woonruimte nodig hebt.
  • als je uit het buitenland of ergens anders in Nederland komt en tijdelijk woonruimte zoekt
  • als je weinig inschrijftijd hebt of niet ingeschreven staat bij Woningnet Holland Rijnland.

de jozef

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen straks zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. Na je aanmelding met motivatie krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. In De Jozef is er geen plek voor kinderen en huisdieren.

Flex wonen

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar en je hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet Holland Rijnland. Dit noemen we flexwonen. Ben je wel ingeschreven, dan loopt je inschrijftijd gewoon door en kun je die later gebruiken als je weer gaat verhuizen.

De studios

Kies je voor De Jozef, dan kun je een 1-kamerstudio of een 2-kamerstudio huren.

 

In de 1-kamerstudio huur je een kamer met een eigen badkamer en toilet en heb je een klein keukenblokje met spoelbak waar je een eenvoudige maaltijd kan bereiden.

Huurprijs

Voor de 1-kamerstudio van ca. 23 m2 betaal je een huurprijs van € 367,37 en € 171,26 servicekosten inclusief energiekosten. In totaal is dat € 538,63. (prijspeil 2017).

de jozef plattegronde 

Om je een idee te geven over hoe je de 1-kamerstudio kan inrichten hebben we een floorplanner gemaakt. Je kunt de kamer zelf inrichten door meubels van de rechterkant in de kamer te slepen.

De 2-kamerstudio heeft een kamer extra en is bedoeld voor 2 personen zonder kinderen. Deze studio heeft een afmeting van 33 m2 tot 63 m2 en de huurprijs ligt tussen € 428,48 en € 655,94 en servicekosten zijn € 171,26 (prijspeil 2017).

Afhankelijk van het inkomen kan je huurtoeslag aanvragen. Je kunt dit uitrekenen op www.toeslagen.nl.

Servicekosten

Hoe zijn de servicekosten berekend:

CV (indiv + alg.ruimten) € 50,00
Elektra (indiv + alg.ruimten) € 40,00
Water (indiv + alg.ruimten) € 12,50
Glasverzekering € 1,79
Rioolontstopping € 0,50
Tuinonderhoud € 4,00
Lampen en buizen € 2,08
Gebruiksvergoeding roerende zaken € 1,84
Reinigen algemene ruimten € 28,75
Reinigen verdiepingen € 4,22
Glasbewassing € 1,59
Huismeester € 24,00
Totaal per woning € 171,26

Heb je interesse?

Heb jij interesse voor een 1- of 2-kamerstudio en lijkt het je leuk om in De Jozef te wonen. Eind oktober start de werving. Houd de website goed in de gaten of laat je naam en adres achter op: dejozef@woonforte.nl Dan sturen we de informatie naar je op.