Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Snel of tijdelijk woonruimte nodig, maar kom je door je lage inschrijvingstijd bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking voor een huurhuis? Met De Jozef, het voormalig verzorgingshuis St. Joseph, biedt Woonforte een oplossing voor dit probleem.

Snel een dak boven je hoofd zonder inschrijftijd, maar met een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. Dat is wonen in De Jozef. Daar tegenover staat dat je graag iets over hebt voor je medebewoners en tevreden bent met eenvoudige woonruimte. Voor kinderen en huisdieren is er helaas geen plek. Nieuwsgierig? Kijk even naar het filmpje over De Jozef.

In De Jozef kun je wonen

  • als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.
  • als je een verbroken relatie hebt of door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd hebt
  • als je studeert.
  • als je snel woonruimte nodig hebt.
  • als je uit het buitenland of ergens anders in Nederland komt en tijdelijk woonruimte zoekt
  • als je weinig inschrijftijd hebt of niet ingeschreven staat bij Woningnet Holland Rijnland.

de jozef

Hoe kom je in aanmerking voor een studio in De Jozef?

Meld je aan met het aanmeldfomulier op deze website. Let op: er is een wachtlijst voor De Jozef.

Ben je al aangemeld?

Jouw gegevens staan vermeld op de interesselijst. Op het moment dat er een studio beschikbaar komt, ontvang je een mail. Die mail wordt naar alle kandidaten op de interesselijst gestuurd.

Reageren binnen 1 week

Je krijgt dan een week de tijd om via de mail te reageren dat je belangstelling hebt in deze studio. Na deze week wordt via loting bepaald aan wie de studio wordt toegewezen. De loting wordt gedaan via Excel. Heb je gereageerd, dan ontvang je na de loting bericht via de mail. Iedere keer als er een studio beschikbaar komt ontvang je opnieuw een mail met het verzoek te reageren. Reageer je niet, dan blijf je gewoon op de interesselijst staan.

Ben je niet meer geïnteresseerd in een studio in De Jozef? Laat het ons zo snel mogelijk weten. Je gegevens worden van de interesselijst verwijderd en je ontvangt geen bericht meer van ons.

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. We nodigen je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. In De Jozef is er geen plek voor kinderen en huisdieren.

Flex wonen

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar en je hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet Holland Rijnland. Dit noemen we flexwonen. Ben je wel ingeschreven, dan loopt je inschrijftijd gewoon door en kun je die later gebruiken als je weer gaat verhuizen.

De studio’s

Kies je voor De Jozef, dan kun je een 1-kamerstudio of een 2-kamerstudio huren.

  In de 1-kamerstudio huur je een kamer met een eigen badkamer en toilet en heb je een klein keukenblokje met spoelbak waar je een eenvoudige maaltijd kan bereiden. Huurprijs Voor de 1-kamerstudio van ca. 23 m2 betaal je een huurprijs van € 367,37 en € 134,50 servicekosten inclusief energiekosten. In totaal is dat € 501,87.  de jozef plattegronde 

Om je een idee te geven over hoe je de 1-kamerstudio kan inrichten hebben we een floorplanner gemaakt. Je kunt de kamer zelf inrichten door meubels van de rechterkant in de kamer te slepen. De 2-kamerstudio heeft een kamer extra en is bedoeld voor 2 personen zonder kinderen. Deze studio heeft een afmeting van 33 m2 tot 63 m2 en de huurprijs ligt tussen € 428,48 en € 655,94 en servicekosten zijn € 134,50.

Afhankelijk van het inkomen kan je huurtoeslag aanvragen. Je kunt dit uitrekenen op www.toeslagen.nl.

Servicekosten*

Hoe zijn de servicekosten berekend?:

CV (indiv + alg.ruimten) € 40,00
Elektra (indiv + alg.ruimten) € 40,00
Water (indiv + alg.ruimten) € 12,50
Glasverzekering € 1,00
Reinigen algemene ruimten incl. glasbewassing € 25,00
Huismeester € 16,00
Totaal per studio € 134,50 * Prijspeil 31 oktober 2017