Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Snel of tijdelijk woonruimte nodig? Met De Jozef, het voormalig verzorgingshuis St. Joseph, biedt Woonforte een oplossing voor dit probleem.

de jozef buiten kant

Ben jij tevreden met een eenvoudige woonruimte en heb je graag iets over voor je medebewoners en zoek je snel woonruimte, dan is De Jozef misschien wel de plek voor jou. Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. Daarna moet je verhuizen. Je inschrijftijd bij Huren in Holland Rijnland blijft behouden. Kinderen en huisdieren zijn niet toegestaan.

Voor wie?

  • als je voor het eerst op jezelf gaat wonen
  • als je een verbroken relatie hebt of door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd hebt
  • als je studeert
  • als je snel woonruimte nodig hebt
  • als je net uit het buitenland of ergens anders in Nederland komt en tijdelijk woonruimte zoekt

Nieuwsgierig? Kijk even naar het filmpje over De Jozef.

Nieuw in 2020

Vanaf 1 januari 2020 vind je de advertenties voor de vrijkomende studio's op www.hureninhollandrijnland.nl. De toewijzing vind plaats via een loting. Zo heeft iedereen die zich aanmeldt evenveel kans!
Wil je reageren op een vrijkomende studio in De Jozef dan moet je hiervoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Hoe werkt het?

1.     Schrijf je in als woningzoekende op www.hureninhollandrijnland.nl/inschrijven/inschrijven/  Dit kan eenvoudig en snel.

2.     Check regelmatig de website van Huren in Holland Rijnland voor vrije woningen in De Jozef.

3.     Reageer.

4.     Check je mailbox of je ingeloot bent.

Ben je al ingeschreven als woningzoekende, dan hoef je je natuurlijk niet opnieuw in te schrijven, maar kan je gewoon reageren op de advertenties voor een studio in De Jozef. Je gaat dan mee in de loting. Bij toewijzing van een woning in De Jozef behoudt je je inschrijving bij Huren in Holland Rijnland.

Let op, de wachtlijst die Woonforte eerder gebruikte voor de aanmelding voor vrijkomende studio's in De Jozef komt hiermee te vervallen. Je kan je alleen aanmelden voor een vrije studio via Huren in Holland Rijnland.

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. We nodigen je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. In De Jozef is er geen plek voor kinderen en huisdieren.

Flex wonen

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar. Dit noemen we flexwonen. Ben je ingeschreven als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland, dan loopt je inschrijftijd gewoon door en kun je die later gebruiken als je door-verhuist.

De studio’s

Kies je voor De Jozef, dan kun je een 1-kamerstudio of een 2-kamerstudio (voor 2 personen) huren.

Wonen in De Jozef

Op de begane grond is de Flexzone, een ontmoetingsruimte waar alle huurders gebruik van kunnen maken. Externe partijen organiseren hier activiteiten als Pilatesles, bingo, netwerkbijeenkomsten. Wil je zelf iets organiseren, dan kan dat in overleg met onze huismeester.

Maatschappelijke initiatieven

In De Jozef is er ruimte voor ontwikkeling en dagbesteding van de bewoners. Zo is er in de oude zusterspost een florerende airbrushstudio gerund door een bewoner. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij de Kledingschuur of studiebegeleiding geven of volgen bij Victoria studiecentrum op de begane grond. Ook het kantoor van Tom in de Buurt bevindt zich op de begane grond. Anderstaligen kunnen Nederlandse les volgen bij Nederlandseles.nl.

Op de vierde etage wonen mensen onder begeleiding van twee zorgpartijen: Prodeba en De Binnenvest. Woonforte vindt het belangrijk dat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben een goede plek hebben om te wonen en zich kunnen ontwikkelen. In een van de garages is een timmerwerkplaats gestart die wordt gerund door twee bewoners van De Binnenvest. In ruil hiervoor doen zij kleine herstelwerkzaamheden in en om het pand en onderhouden zij de tuin. Woonforte stimuleert de ontwikkeling van mensen en staat open voor nieuwe initiatieven.