Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Snel of tijdelijk woonruimte nodig, maar kom je door je lage inschrijvingstijd bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking voor een huurhuis? Met De Jozef, het voormalig verzorgingshuis St. Joseph, biedt Woonforte een oplossing voor dit probleem.

Snel een dak boven je hoofd zonder inschrijftijd, maar met een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. Dat is wonen in De Jozef. Daar tegenover staat dat je graag iets over hebt voor je medebewoners en tevreden bent met eenvoudige woonruimte. Voor kinderen en huisdieren is er helaas geen plek.

Nieuwsgierig? Kijk even naar het filmpje over De Jozef.

16 februari : de laatste stand van zaken

Op onze oproep hebben ruim 200 mensen hun belangstelling getoond. Inmiddels zijn alle kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Heb je nog niets gehoord, dan zit je er niet bij.

Meepraten over huisvesting en jouw woonwensen

Woonforte ziet dat jongeren moeilijk aan een woning kunnen komen. Wij willen hiervoor een goede oplossing bieden. Wij zijn daarom op zoek naar jongeren die met ons willen praten over de problemen die zij ervaren op de woningmarkt en over welke oplossingen wij daarvoor kunnen bieden. Ben jij jonger dan 27 jaar en wil je meepraten? Geef je dan op via communicatie@woonforte.nl.

Datum: 5 maart

Plaats: kantoor Woonforte, Baronie 30

Tijd: 19.30 uur

9 februari: De laatste stand van zaken

We gaan starten in De Jozef! Op 5 maart krijgen de eerste 25 bewoners de sleutel hun studio. We zijn nu op zoek naar de volgende 50 bewoners.

Had jij je al eerder aangemeld en sta je op de interesselijst, dan krijg je 14 februari rond 10.00 uur een uitnodiging om te reageren via het inschrijfformulier. Van deze reacties krijgen de eerste 50 een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek.

Had je je nog niet aangemeld maar heb je wel interesse, stuur dan voor dinsdag 13 februari een mail naar dejozef@woonforte.nl. Dan krijg je ook op 14 februari het inschrijfformulier in je mailbox.

start

18 december: laatste stand van zaken

De eerste 25 kandidaten zijn bekend. We werken hard om het gebouw op orde te krijgen op technisch - en op veiligheidsgebied. We verwachten in januari de deuren te openen en de eerste bewoners te verwelkomen. Daarna gaan we verder met de selectie van de andere 50 bewoners. Zit je daarbij, dan krijg je uitnodiging.

De bovenste verdieping verhuren we aan Prodeba en stichting De Binnenvest. De bewoners van deze instellingen zijn (nog) niet in staat om volledig zelfstandig te wonen en krijgen hierbij begeleiding. Door de 24-uurs begeleiding kunnen zij uiteindelijk zelfstandig in de maatschappij functioneren. 

10 november

De eerste 25 kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek. Na 15 december worden de volgende kandidaten op de lijst uitgenodigd net zolang alle kamers in De Jozef zijn gevuld.

 In De Jozef kun je wonen

  • als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.
  • als je een verbroken relatie hebt of door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd hebt
  • als je studeert.
  • als je snel woonruimte nodig hebt.
  • als je uit het buitenland of ergens anders in Nederland komt en tijdelijk woonruimte zoekt
  • als je weinig inschrijftijd hebt of niet ingeschreven staat bij Woningnet Holland Rijnland.

de jozef

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen straks zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. Na je aanmelding met motivatie krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. In De Jozef is er geen plek voor kinderen en huisdieren.

Flex wonen

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar en je hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet Holland Rijnland. Dit noemen we flexwonen. Ben je wel ingeschreven, dan loopt je inschrijftijd gewoon door en kun je die later gebruiken als je weer gaat verhuizen.

De studio’s

Kies je voor De Jozef, dan kun je een 1-kamerstudio of een 2-kamerstudio huren.

 

In de 1-kamerstudio huur je een kamer met een eigen badkamer en toilet en heb je een klein keukenblokje met spoelbak waar je een eenvoudige maaltijd kan bereiden.

Huurprijs

Voor de 1-kamerstudio van ca. 23 m2 betaal je een huurprijs van € 367,37 en € 134,50 servicekosten inclusief energiekosten. In totaal is dat € 501,87. 

de jozef plattegronde 

Om je een idee te geven over hoe je de 1-kamerstudio kan inrichten hebben we een floorplanner gemaakt. Je kunt de kamer zelf inrichten door meubels van de rechterkant in de kamer te slepen.

De 2-kamerstudio heeft een kamer extra en is bedoeld voor 2 personen zonder kinderen. Deze studio heeft een afmeting van 33 m2 tot 63 m2 en de huurprijs ligt tussen € 428,48 en € 655,94 en servicekosten zijn € 134,50.

Afhankelijk van het inkomen kan je huurtoeslag aanvragen. Je kunt dit uitrekenen op www.toeslagen.nl.

Servicekosten*

Hoe zijn de servicekosten berekend?:

CV (indiv + alg.ruimten) € 40,00
Elektra (indiv + alg.ruimten) € 40,00
Water (indiv + alg.ruimten) € 12,50
Glasverzekering € 1,00
Reinigen algemene ruimten incl. glasbewassing € 25,00
Huismeester € 16,00
Totaal per studio

€ 134,50

* Prijspeil 31 oktober 2017

Heb je interesse?

Heb jij interesse voor een 1- of 2-kamerstudio en zie jij jezelf al in De Jozef wonen? Stuur dan een mail naar: dejozef@woonforte.nl Dan sturen we de informatie naar je op.