Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Snel of tijdelijk woonruimte nodig, maar kom je door je lage inschrijvingstijd bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking voor een huurhuis? Met De Jozef, het voormalig verzorgingshuis St. Joseph, biedt Woonforte een oplossing voor dit probleem.

de jozef buiten kant

Ben jij tevreden met een eenvoudige woonruimte en heb je graag iets over voor je medebewoners en zoek je snel woonruimte dan is De Jozef misschien wel de plek voor jou. Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. Daarna moet je verhuizen. Je inschrijftijd bij Huren in Holland Rijnland blijft behouden. Voor kinderen en huisdieren is er helaas geen plek.

Voor wie?

  • als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.
  • als je een verbroken relatie hebt of door een andere situatie geen dak meer boven je hoofd hebt
  • als je studeert.
  • als je snel woonruimte nodig hebt.
  • als je uit het buitenland of ergens anders in Nederland komt en tijdelijk woonruimte zoekt
  • als je weinig inschrijftijd hebt of niet ingeschreven staat bij Huren in Holland Rijnland. (let op: dit verandert per 1 januari 2020)

Nieuwsgierig? Kijk even naar het filmpje over De Jozef.

Aanmelden

Wil je graag in aanmerking komen voor een studio in De Jozef, meld je dan aan door het aanmeldformulier in te vullen. Let op: dit verandert op 1 januari 2020.

Nieuw in 2020

Vanaf 1 januari adverteren we de vrije studio's op www.hureninhollandrijnland.nl. Hiervoor moet je ingeschreven staan als woningzoekende.

Hoe werkt het?

1.     Schrijf je in als woningzoekende op www.hureninhollandrijnland.nl/inschrijven/inschrijven/  

2.     Check regelmatig de website voor vrije woningen in De Jozef.

3.     Reageer.

4.     Check je mailbox of je ingeloot bent.

Ben je al ingeschreven, dan kan je gewoon reageren op een advertentie voor een studio in De Jozef. Je gaat dan mee in de loting.

Ben je al aangemeld?

Jouw gegevens staan vermeld op de interesselijst. Let op: dit verandert in 2020. Op het moment dat er een studio beschikbaar komt, ontvang je een mail. Die mail wordt naar alle kandidaten op de interesselijst gestuurd. Je krijgt een week de tijd om via de mail te reageren. Na deze week loten we de wie wordt uitgenodigd voor een gesprek. De loting doen we via Excel. Je ontvangt na de loting een e-mail.

Iedere keer als er een studio beschikbaar komt, ontvang je een e-mail. Reageer je niet, dan blijf je gewoon op de interesselijst staan.

Niet meer geïnteresseerd?

Laat het ons zo snel mogelijk weten. Je gegevens worden van de interesselijst verwijderd en je ontvangt geen bericht meer van ons.

Kennismakingsgesprek

In De Jozef wonen zo’n 100 mensen met verschillende achtergronden: studenten, jongeren, mensen die net gescheiden zijn, statushouders en mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen. We verwachten dat iedereen elkaar helpt en samen prettig wil wonen. We nodigen je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek vertellen we je wat we bieden en wat we van je verwachten. Samen bepalen we dan of je bij De Jozef past of niet. In De Jozef is er geen plek voor kinderen en huisdieren.

Flex wonen

Je krijgt een tijdelijk huurcontract van minimaal 3 maanden tot maximaal twee jaar en je hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet Holland Rijnland. Dit noemen we flexwonen. Ben je wel ingeschreven, dan loopt je inschrijftijd gewoon door en kun je die later gebruiken als je weer gaat verhuizen.

De studio’s

Kies je voor De Jozef, dan kun je een 1-kamerstudio of een 2-kamerstudio voor 2 personen huren.

Wonen in De Jozef

Op de begane grond is de Flexzone, een ontmoetingsruimte waar alle huurders gebruik van kunnen maken. Externe partijen organiseren hier activiteiten als Pilatesles, bingo, netwerkbijeenkomsten. Wil je zelf iets organiseren dan kan dat in overleg met onze huismeester.

Maatschappelijke initiatieven

In De Jozef is er ruimte voor ontwikkeling en dagbesteding van de bewoners. Zo is er in de oude zusterspost een florerende airbrushstudio gerund door een bewoner, kun je vrijwilligerswerk doen bij de Kledingschuur of kun je studiebegeleiding geven of volgen bij Victoria studiecentrum op de begane grond. Ook het kantoor van Tom in de Buurt bevindt zich op de begane grond. Anderstaligen kunnen Nederlandse les volgen bij Nederlandseles.nl. Op de vierde etage wonen mensen onder begeleiding van twee zorgpartijen: Prodeba en De Binnenvest. Woonforte vindt het belangrijk dat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben een goede plek hebben om te wonen en zich kunnen ontwikkelen. In een van de garages is een timmerwerkplaats gestart die wordt gerund door twee bewoners van De Binnenvest. In ruil hiervoor doen zij kleine herstelwerkzaamheden in en om het pand en onderhouden zij de tuin. Woonforte stimuleert de ontwikkeling van mensen en staat open voor nieuwe initiatieven.