Gezamenlijk contract rioolbeheer voor drie corporaties in het Groene Hart

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | Mei | Gezamenlijk contract rioolbeheer voor drie corporaties in het Groene Hart

Gezamenlijk contract rioolbeheer voor drie corporaties in het Groene Hart

Dinsdagmiddag 7 mei tekenden Mozaïek Wonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland en rioolbeheerder Riool Reiniging Service (RRS) het contract voor een nieuwe samenwerking. Het nieuwe contract gaat in vanaf 1 juli 2019.

Ondertekening nieuwe riool-aanbesteding

PERSBERICHT

Gezamenlijke aanbesteding

Dit nieuwe contract is een gezamenlijke aanbesteding van drie woningcorporaties in het Groene Hart. Als onderdeel van de Groene Hart Corporaties gaan de aangesloten corporaties gezamenlijk op zoek naar efficiencywinst, besparing van kosten door gezamenlijke inkoop en ze wisselen ervaringen met elkaar uit. Het doel van het nieuwe riool-contract was een overeenkomst te sluiten met een goede en betrouwbare leverancier voor alle onderhoudswerkzaamheden aan rioleringen. Een leverancier die een toegevoegde waarde heeft voor de huurders maar ook voor de corporaties. We willen tenslotte allemaal in de toekomst verstoppingen voorkomen.

De kracht van de aanbesteding is dat er goede afspraken zijn gemaakt in voorwaarden, dienstverlening en dit tegen een marktconforme prijs. En dat is uiteindelijk in het voordeel van de huurder. Voorheen werden camera-inspecties en kleine reparaties extra in rekening gebracht. Nu hoort dit in het contract en berekent RRS daar geen extra kosten meer voor. Tevens levert RRS advies en informatie aan de corporaties zodat ze volledig ontzorgd worden Het contract is afgesloten voor 3,5 jaar en gaat in per 1 juli 2019.

Lesia Kovtun, manager vastgoed en onderhoud van Woonpartners Midden-Holland: “We zijn enthousiast over deze samenwerking. We hebben goede afspraken gemaakt. We vinden het heel belangrijk dat de dienstverlening naar de huurders er op vooruit gaat.”

Huurders gaan er op vooruit

De huurders kunnen vanaf 1 juli direct bellen met RRS wanneer zij problemen hebben met hun afvoer of riool. Nog makkelijker is de online service bij RRS waar huurders hun eigen afspraak kunnen inplannen. Mozaïek Wonen werkt al jaren naar tevredenheid samen met de RRS. Voor haar huurders blijft de rioolservice dus hetzelfde. Woonforte en Woonpartners Midden-Holland informeren hun huurders eind juni.

Ondertekening van Woonforte met RRS

Frans Kooiker ondertekent samenwerking met RRS

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte