Meterstanden

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Meterstanden

Meterstanden

U betaalt voor uw gebruik van gas, licht en water. Om niet teveel te betalen, is het belangrijk dat u de meterstanden op tijd doorgeeft. Heeft u warmtekostenverdeelmeters, dan geeft Woonforte de meterstand voor u door.

Meterstanden

In de meterkast van uw woning zitten verschillende meters.

  • De bovenste meter geeft de hoeveelheid verbruikte stroom aan. Staan hier twee standen? Dan heeft u waarschijnlijk van 21.00 tot 07.00 uur en in het weekend goedkopere stroom. Uw stroomleverancier kan u hier meer over vertellen.
  • De middelste meter geeft aan hoeveel kubieke meter gas u verbruikt.
  • De onderste meter geeft uw waterverbruik aan. In een aantal woningen zit deze meter niet in de eigen meterkast, maar in een gezamenlijke meterkast of onder het kruipluik bij de voordeur.

Zelf uw meterstanden doorgeven
Omdat u zelf klant bent bij uw leverancier, moet u zelf de meterstanden doorgeven. Van uw leverancier krijgt u één keer per jaar de vraag een meterstandenkaart in te vullen. Deze gegevens gebruikt uw leverancier voor de jaarafrekening.

Warmtekostenverdeelmeters

Heeft u blokverwarming in uw woning en een collectief warmwatersysteem? Dan vindt u nog een aantal extra meters in uw woning.

Alle radiatoren in uw woning zijn voorzien van warmtekostenverdeelmeters. Deze meters laten zien hoeveel warmte-eenheden u heeft verbruikt. Op de plek waar het warme water uw woning binnen komt, zit nog een meter voor het waterverbruik.

Eén keer per jaar, in het eerste kwartaal, neemt een gespecialiseerd bedrijf bij u de standen van deze meters op.

Als u een elektronische meter heeft, komt een meteropnemer bij u thuis langs. Bij een radiografische meter hoeft de meteropnemer niet in uw woning te zijn: de stand wordt op afstand afgelezen.

De elektronische meters springen aan het begin van elk nieuw kalenderjaar automatisch weer op nul. Het aantal warmte-eenheden uit het voorgaande jaar wordt dan in het geheugen opgeslagen. U kunt het dan nog aflezen.

Wat gebeurt er bij verhuizing?

Als u gaat verhuizen, volgt er een eindinspectie. Tijdens de eindinspectie neemt de opzichter van Woonforte samen met u de standen van de gas-, elektra- en watermeters op.

Deze meterstanden moet u vervolgens zelf doorgeven aan uw leveranciers, bijvoorbeeld NUON en Oasen. Zij maken de eindafrekening op van uw verbruik tot dan toe. Deze sturen zij naar uw nieuwe adres.

Tegenwoordig kunt u zelf uw energiebedrijf kiezen. Uw huidige energiebedrijf is niet vanzelfsprekend ook het energiebedrijf voor de nieuwe huurder. U kunt het beste uw verhuizing twee weken van tevoren doorgeven aan het energiebedrijf. Hiermee voorkomt u dat het energiebedrijf gas en elektra afsluit. Zo bespaart u de afsluitkosten. Ook de nieuwe huurder bespaart u op deze manier de aansluitkosten.

De standen van de warmtekostenverdeelmeters op de radiatoren en de warmwatermeter geeft Woonforte voor u door. De kosten van deze tussentijdse opname zijn voor uw rekening: €34,87.

Eindafrekening stookkosten
U krijgt een eindafrekening voor de stookkosten van het lopende jaar tot aan het moment van verhuizing. Deze eindafrekening ontvangt u altijd in de maand april. Dit kan zijn in het jaar nadat u bent verhuisd. Tussen uw verhuizing en de daadwerkelijke eindafrekening kan dus een lange periode liggen: als u mei/juni verhuist, krijgt u pas in april van het volgende jaar de eindafrekening.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl