Muurschildering op flat als verjaardagscadeau

U bevindt zich hierzo: Home | 2017 | Juli | Muurschildering op flat als verjaardagscadeau

Muurschildering op flat als verjaardagscadeau

Vandaag overhandigde Rob Donninger, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonforte, een ontwerp van een muurschildering aan mevrouw Wil van Dolder. Een cadeau voor een 80-jarige tweeling en de Planetenbuurt.

Jarige tweeling met ontwerp van muurschildering

Wil en haar tweelingzus Aad zijn vandaag 80 jaar geworden. De zussen wonen beide in de Alphense Serviceflat Driehoorne. Begin dit jaar vroegen de zes dochters van Wil wat zij voor haar verjaardag zou willen krijgen. Ze antwoordde: “Mijn wens is dat er op de zijgevel van flat aan de Plutostraat net zo’n mooie beschildering komt als die er gemaakt is op de Herculesflat. Daar zou ik vrolijk van worden. Nu zit ik altijd tegen zo’n saaie donkergrijze muur te kijken, en alle andere mensen in Driehoorne aan de Uranusstraat ook!”  

Buurt mooier maken

Woonforte was meteen enthousiast over het verzoek. De woningcorporatie draagt graag bij aan verzoeken om buurten mooier en leefbaarder te maken. Woonforte heeft kunstenaar Joost Zwanenburg opdracht gegeven om drie ontwerpen voor de muurschildering op de Plutoflat te maken. Bewoners van de Plutoflat mochten kiezen welk ontwerp er op de gevel van hun flat komt. Het ontwerp van het silhouet van meisje dat haar armen uitstrekt naar een prachtige sterrenhemel heeft de meeste stemmen gekregen. Heel toepasselijk voor de Planetenbuurt. De kunstenaar gaat zorgen dat de sterren ’s nachts ook echt oplichten. Joost zet de schildering in de week van 7 augustus op de muur. Hoe lang het duurt voor de schildering af is, is afhankelijk van de weersomstandigheden.  

Heelal

Muurschilderingen

Woonforte vindt het belangrijk dat mensen in een fijne buurt wonen. Woonforte plaatst daarom vaker muurschilderingen op gevels, bijvoorbeeld in de wijk Lage Zijde: een grote nachtegaal en leeuwerik op de flats in de gelijknamige straten (deze flats zijn inmiddels gesloopt), op de Herculesflat en diverse muurschilderingen in het Groene Dorp.  

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte