Nieuwe energiezuinige huurwoningen Brederodepeer

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | Juni | Nieuwe energiezuinige huurwoningen Brederodepeer

Nieuwe energiezuinige huurwoningen Brederodepeer

Op 27 juni jl. ondertekende Gijs van Ooi, manager Financiën en Bedrijfsvoering Woonforte, een contract met wethouder Gerard van As voor de aankoop van grond in Waterrijk-West te Boskoop. Woonforte wil 12 energiezuinige eengezinswoningen bouwen aan de Brederodepeer.

Nieuwbouw Brederodepeer

Zowel de gemeente als Woonforte zijn blij met deze toevoeging van sociale huurwoningen in Boskoop. Met deze grote eengezinswoningen kunnen huurders van Woonforte weer een wooncarrière maken. De (kleinere) huurwoningen die zij achterlaten, komen vervolgens beschikbaar voor anderen.

   

Nul-op-de-meter-woningen

Aan de Brederopeer komen zogenoemde NOM-woningen, nul-op-de-meterwoningen. Deze zijn zeer goed geïsoleerd, van hoge kwaliteit en gasloos. Daarnaast wekt de woning zelf energie op met 14 zonnepanelen. Dat is bij normaal verbruik voldoende energie voor het geheel verwarmen van de woning en het dagelijks gebruik ervan (zoals koken en douchen).

Impressie voorkant Brederodepeer nieuwbouw

Energieprestatie Vergoeding

De nieuwe bewoners van de Brederodepeer betalen naast de maandelijkse huur ook een bedrag als EnergiePrestatieVergoeding. Dit is een maandelijks vast bedrag. Daarmee dekt de corporatie een deel van de extra investering die zij heeft gedaan voor de nul-op-de-meter-woningen. Zelfs met de EPV is het totaal aan woonlasten voor de nieuwe bewoners lager in vergelijking met een even grote woning.

Start van verhuur

Na de zomervakantie wil Woonforte starten met de bouw van de 12 nieuwe sociale huurwoningen in Brederodepeer. Naar verwachting kunnen geïnteresseerden zich dan ook inschrijven voor deze nieuwe huurwoningen. Kandidaten moeten ingeschreven staan bij Huren in Holland Rijnland. Huurders van Woonforte die hun woning leeg achterlaten, krijgen voorrang. Andere voorwaarden, zoals inkomensgrens en huishoudgrootte, zijn nog niet definitief bekend. De corporatie maakt deze medio juli bekend via een bericht op de website en via social media.

Impressies nieuwbouw Brederodepeer

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte