Nieuwe website voor huurwoningen in Holland Rijnland

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | Maart | Nieuwe website voor huurwoningen in Holland Rijnland

Nieuwe website voor huurwoningen in Holland Rijnland

De 17 corporaties, verenigd in Holland Rijnland Wonen, gaan 26 maart 2019 over naar een nieuwe website: www.hureninhollandrijnland.nl. ‘Hureninhollandrijnland’ wordt dé digitale plek waar woningzoekenden het aanbod van sociale huurwoningen in de regio vinden.

De corporaties verenigd in regio Holland Rijnland

Op de nieuwe website staat de woningzoekende centraal.

Voordelen nieuwe website

  • Het zoekproces is in logische stappen opgebouwd en begeleidt woningzoekenden soepel door het proces. Van uitnodiging voor bezichtiging tot acceptatie van de woning is de status makkelijk te volgen.
  • Het nieuwe systeem is goedkoper, waardoor de inschrijfkosten dalen van € 10 naar € 7,50 per jaar.
  • Ook is het loten, de nieuwe manier van toewijzen die in de huisvestingsverordening staat en vanaf 1 juli 2019 ingaat, meegenomen in het systeem. De regels omtrent de toewijzing van woningen en het huidige zoekgebied blijven ongewijzigd. 

Inschrijftijd blijft behouden, eenmalig activeren

Op dit moment staan ongeveer 103.000 woningzoekenden in de regio Holland Rijnland ingeschreven bij WoningNet. Zij behouden allemaal de in het verleden opgebouwde inschrijftijd. De inschrijfgegevens van alle woningzoekenden worden automatisch van WoningNet overgezet naar ‘Huren in Holland Rijnland’. Het is belangrijk straks in ieder geval één keer inloggen op de nieuwe website om hun bestaande inschrijving binnen het nieuwe systeem te activeren. Binnenkort ontvangen alle ingeschreven woningzoekenden hiervoor een inlogcode en wachtwoord per e-mail. Woningzoekenden waarvan geen e-mail adres bekend is, ontvangen een brief of sms. Alle woningzoekenden krijgen minimaal een jaar de tijd om hun inschrijving te activeren op de nieuwe website en de opgebouwde rechten en inschrijftijd te behouden. 

Zie ook: Veelgestelde vragen en antwoorden

Tijdelijk geen woningaanbod

Een week voor de livegang wordt er tijdelijk geen woningaanbod geadverteerd. Dit heeft te maken met de overgangsperiode van de oude naar de nieuwe website. Om de corporaties te ondersteunen is de eerste vier maanden vanaf de livegang een speciale servicedesk operationeel waar woningzoekenden terecht kunnen met hun vragen over het nieuwe systeem.

De leden van Holland Rijnland Wonen hebben gekozen voor een nieuw systeem om de woonruimte te verdelen in de regio Holland Rijnland. Dit is het systeem van Zig geworden. Zig is de grootste aanbieder van woonruimteverdeelsystemen in Nederland.

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte