Passend thuis

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Passend thuis

Passend thuis

Veel mensen zijn op zoek naar en woning die beter bij hen past. Dat is op dit moment moeilijk. Daar brengen we verandering in.

echtpaar

Nieuws 11 maart

Afgelopen week ontvingen alle 50+ers in een eengezinswoning een brief over Passend (t)huis. Dit blijkt zo'n groot succes dat het even kan duren dat u antwoord krijgt. Excuses voor dit ongemak.

Met Passend (t)huis willen we meer beweging krijgen op de woningmarkt. Hoe? Door huurders die een eengezinswoning leeg willen achterlaten voorrang te geven op een gelijkvloerse woning. Door gezinnen die een appartement achterlaten voorrang te geven op de lege eengezinswoning en een starter toe te wijzen in het appartement. We maken dan drie huurders blij.

Voor wie?

  • Doorstromer - huurders van Woonforte die een eengezinswoning achterlaten. Zij hebben de sleutelrol. Zij krijgen voorrang op het huren van een gelijkvloerse woning. De eengezinswoning die zij achterlaten reserveren we voor (startende)gezinnen.
  • Doorgroeier - (startende) gezinnen die een appartement achter laten en naar een eengezinswoning verhuizen van een Doorstromer. 
  • Starter (jonger dan 23 jaar) - die in het appartement van een Doorgroeier gaat wonen.

Ook voor één-oudergezinnen met een spoedvraag en spoedzoekers bieden we voorrang en hebben we voordelen.

Passend (t)huis-check

Bent u nieuwsgierig of u in aanmerking komt voor een Passend (t)huiswoning, doe de Passend (t)huis-check.

Voorlopig beperkte kansen

Woonforte biedt bestaande woningen aan. Het aanbod hangt af van huuropzeggingen en de oplevering van nieuwbouwprojecten. Het aantal woningen dat Woonforte nu aanbiedt is daarom voorlopig nog beperkt.

Inschrijven als woningzoekende

Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Alleen met een inschrijving kunt u reageren op een woning.

Hoe doen we dat?

Op Huren in Holland Rijnland vindt u de woningen die speciaal voor dit project zijn aangewezen. U herkent deze woningen aan een roze balk met Passend (t)huis in de foto. In de advertentietekst ziet u precies vwie er voorrang krijgt.

Wilt u reageren op deze woningen dan moet u wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Dit kost € 7,50 per jaar.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Speciaal voor dit project zijn er Passend (t)huisconsulenten die u graag verder helpen. Email: passendthuis@woonforte.nl. Telefoon: (0172) 418 518.

Bekijk de veel gestelde vragen over Passend (t)huis.

Woonforte wil dit project tot eind 2024 uit te voeren. Tussentijds wordt het project geëvalueerd en Woonforte kan op basis van die uitkomsten besluiten de regels (iets) aan te passen of vroegtijdig te stoppen. Wilt u gebruik maken van de voordelen van het project Passend (t)huis dan is het verstandig niet te lang te wachten. 

 

 

 

 

 

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl