Ruim 1,1 miljoen kostenbesparing voor 2.000 huurders

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | December | Ruim 1,1 miljoen kostenbesparing voor 2.000 huurders

Ruim 1,1 miljoen kostenbesparing voor 2.000 huurders

Woonforte heeft de afgelopen twee jaar op 2.000 huurwoningen zonnepanelen gelegd. De huurders kregen de panelen gratis. Die zonnepanelen tezamen hebben een kostenbesparing op de elektrarekening van 1,1 miljoen euro opgeleverd. Dat is een flinke verlaging van de woonlasten. De corporatie gaat ook in 2021 door met het plaatsen van gratis zonnepanelen. Het gaat om nog eens 1.000 eengezinswoningen.

2000 zonnepanelen

Verlagen van woonlasten

Het verlagen van de woonlasten voor haar huurders is een doelstelling waar de corporatie al jaren aan werkt. Dit kunnen gratis zonnepaneelinstallaties zijn maar ook het isoleren van daken, gevels en kruipruimten en het plaatsen van energiezuinige verwarmingsinstallaties. Woonforte heeft dit jaar zelfs twee pilotprojecten met een grootschalige verduurzaming afgerond. Het gaat in totaal om 257 huurwoningen in de Lauwers en in Akkerwinde en Boterbloemweg.

Blijven investeren

Woonforte heeft de afgelopen jaren al veel woningen geïsoleerd. De komende jaren blijft de corporatie investeren in het isoleren van bestaande huurwoningen. Denk bijvoorbeeld aan isoleren van daken, spouwmuren en kruipruimten. Alle nieuwbouwwoningen van Woonforte zijn vanaf 2021 energieneutraal of nul-op-de-meter.

infographic

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte