Start bouw huurwoningen in Stationsgebied

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | September | Start bouw huurwoningen in Stationsgebied

Start bouw huurwoningen in Stationsgebied

Vandaag gaven de ontwikkelaar Green, wethouder van As, Henk Driessen van Loostad Vastgoedontwikkeling en directeur-bestuurder Frans Kooiker van Woonforte het startsein voor de bouw van het multi-functionele gebouw op de voormalige NUON-locatie. Het gebouw heet vanaf deze feestelijke bouwstart: De Ampère

Start bouw van De Ampère

In de Ampère komen 121 appartementen en een commerciële plint. Woonforte is eigenaar van de appartementen. Daarvan zijn 58 woningen bedoeld voor cliënten van 2 zorgpartijen: Ipse-De Bruggen en Philadelphia. Deze zorgwoningen krijgen ook een gemeenschappelijke huiskamer, kantoorruimte en een dagactiviteitencentrum.  

Sociale huur en middeninkomens

De overige 63 appartementen gaat Woonforte grotendeels verhuren als sociale huurwoning. De corporatie gaat ook enkele woningen beschikbaar stellen voor huishoudens met een middeninkomen. De woningen hebben 2 of 3 kamers en variëren in grootte van 60 tot 100 m2. Ze zijn bijna allemaal anders. Woningzoekenden hebben dus veel keus.  

Directeur-bestuurder Frans Kooiker memoreerde 11 september 1820 toen Andre-Marie Ampère ontdekte hoe sterk het magnetisch veld rond een stroomdraad is. Hij sprak de hoop uit dat het nieuwe gebouw als een magneet op de ontwikkeling van het stationsgebied gaat werken. Aan het woongenot zal dit niet liggen. Met het station en de winkels van het centrum dichtbij moet dit zeker gaan lukken en kunnen de nieuwe huurders zich vanaf eind december 2021 thuis voelen in dit prachtige mooie gebouw.

   Bouwstart

Nieuwbouwjournaal

De verhuur van de appartementen start op een later tijdstip. Op www.woonforte.nl/nieuwbouw kunnen geïnteresseerden zich abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de woningen en andere nieuwbouwprojecten. Daar wordt ook bekend gemaakt wanneer de woningen in de verhuur gaan.   

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte