Start verduurzamen van eerste woningen Akkerwinde

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | Mei | Start verduurzamen van eerste woningen Akkerwinde

Start verduurzamen van eerste woningen Akkerwinde

Woonforte zet een grote stap op de weg naar energieneutraal wonen in de toekomst. Met de vergaande energiemaatregelen die de corporatie uitvoert in de Akkerwinde en Boterbloemweg zullen van de 199 huurwoningen de meeste energielabel A++ hebben en bijna energieneutraal zijn. De eerste werkzaamheden zijn gestart.

Proefwoning uitstraling

In opdracht van de corporatie start Willems Vastgoedonderhoud met de voorbereidingen bij het eerste woningblok. Over drie weken begint de aannemer met de steigers opbouwen en gaat de aannemer ook aan de slag in de woningen zelf.

Energiebesparende maatregelen

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom investeert de corporatie hier veel in energiebesparende maatregelen. De huurwoningen in de Akkerwinde en Boterbloemweg krijgen vloer- en dakisolatie, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met nieuwe kozijnen en triple glas en mechanische ventilatie met warmteterugwin-installatie. Ook plaatst Woonforte gratis 14 zonnepanelen op elk van de daken. Daarmee krijgen de bewoners een gegarandeerd lagere elektrarekening.

Lagere woonlasten

De maatregelen geven meer comfort, een veiliger en gezonder binnenklimaat en minder energiekosten. Na de renovatie hebben de meeste woningen energielabel A++, een enkele woning heeft A+. Met deze zeer energiezuinige woningen kunnen de bewoners dus flink besparen op de energiekosten.

Als de uitvoering volgens planning loopt, zijn de laatste woningen in mei 2020 aan de beurt.

Artist impressie 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte