Brederodepeer

U bevindt zich hierzo: Home | Nieuwbouw en onderhoudsprojecten | Nieuwbouwprojecten | Brederodepeer

Brederodepeer

Aan de achterkant van de Voorofscheweg, aan de Brederodepeer in Boskoop bouwt Woonforte 12 sociale eengezinshuurwoningen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Hier wil Woonforte 12 eengezinswoningen bouwen.

De eerste nul-op-de-meter huurwoningen in Boskoop!

De woning is energiezuinig en gasloos. Op het dak van deze twaalf, nieuwe woningen liggen zonnepanelen waarmee huurders hun eigen duurzame energie opwekken. Er ligt vloerverwarming in de vloer van de begane grond en van de eerste verdieping. Het zijn vierkamerwoningen met drie verdiepingen. De gebruiksoppervlakte (GBO) van deze ruime woningen is 118m2.

Het zijn grote, sociale huurwoningen met een netto huurprijs per maand van € 720,42 (prijspeil januari 2019).

Deze bijzondere woningen zijn nul-op-de-meterwoningen. Dat is anders wonen dan in een normaal energiezuinige woning. Wilt u weten wat er anders wonen is

De woningen zijn gebouwd volgens het concept MorgenWonen van VolkerWessels. Dit is een grensverleggende nieuwe bouwstandaard. Ze zijn hier erg trots op. Woonforte vindt het belangrijk om duurzaam en energiezuinig te bouwen. Daarom hebben we gekozen voor MorgenWonen. 

Volg de bouw.

Snel bouwen

Het bouwproces gaat snel: in twee weken worden de woningen casco geplaatst en binnen een maand is elke woning van alle gemakken voorzien. Het hele traject duurt in totaal drie maanden. Op de website van MorgenWonen kunt u in een versneld filmpje zien hoe het bouwproces verloopt. Naar verwachting kunnen de nieuwe huurders in februari 2019 in hun nieuwe woning trekken.

Impressie vooraanzicht en achteraanzicht nieuwbouw Brederodepeer
Artist impressie van de 12 nieuwe woningen

Wonen in een nul-op-de-meterwoning

Nul-op-de-meter
Deze woning is een nul-op-de-meter woning, ook wel NOM-woning genoemd. Deze woning wekt gemiddeld evenveel zonenergie op als dat u zou verbruiken voor verwarming, warm water en het huishoudelijk verbruik. Deze woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Dit draagt bij aan een verbetering van het milieu.

De woning wekt voldoende energie op dat een doorsnee gezin (2 volwassen en kind)) gemiddeld per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. De zonnepanelen op het dak van elke woning leveren energie op. Door de goede isolatie hebben de woningen als het ware een ‘warme jas’ aan.  De woningen hebben dus geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp en een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Het is een hightech woning.

Contract met energieleverancier
Voor deze woningen sluit u wel een contract af bij een energieleverancier.
Als u meer gebruikt dan in uw ‘bundel’ zit, dan betaalt u deze extra aan de energieleverancier. Gebruikt u minder energie dan de woning heeft opgewekt? Dan krijgt u hiervan een verrekening terug van de energieleverancier. Dit heet ‘salderen’.

TIP: Het is de moeite waard om te kijken hoe de verschillende energieleveranciers hiermee omgaan. Zo kunt u de meest voordelige verrekening uitzoeken bij wie u het meeste terug krijgt voor teruggeleverde energie.

Een gezonde woning
Een balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat deze woningen voldoende frisse lucht krijgen. De hoeveelheid ventilatie in verschillende situaties kunt u automatisch laten regelen door het systeem. Hoe meer mensen er in de woning verblijven, hoe meer ventilatie. Hierover hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken. Door de Warmte/Terugwin installatie zal de warme lucht die uit de woning wordt afgezogen de verse lucht die van buiten komt, verwarmen.  

Energieprestatie Vergoeding

Voor het investeren in deze nul-op-de-meterwoningen vraagt Woonforte een bedrag voor de investering terug van de huurder. Dit heet EnergiePrestatieVergoeding (EPV). Dit kunt u vergelijken met een 'belbundel'. U krijgt de garantie dat de woning een vastgestelde hoeveelheid stroom opwekt waarmee u de woning kunt verwarmen en gebruiken. De EPV voor de woningen Brederodepeer is bepaald op € 125,-. Dit is een flink bedrag, maar bedenkt u zich dat u een hele lage energierekening heeft. Als u bewust in de woning woont en de energie verbruikt die het ook opwekt, heeft u géén extra energiekosten!

Monitoring
Om alles goed en overzichtelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat we controleren of de installaties goed werken en of de woning wel de gegarandeerde energie oplevert. Dit doen we via monitoring. Op afstand kan de leverancier van de installaties zien of u voldoende warm tapwater heeft en of het comfortabel warm wordt in de woning. Zo controleren we ook of de zonnepanelen voldoende energie opwekken.

De monitoring gebeurt op afstand. Uiteraard zorgen we ervoor dat uw privacy gegarandeerd is! Een keer per jaar ontvangt de bewoner een uitgebreid overzicht met deze informatie.

Huurovereenkomst EPV
De garantie dat de woning een vooraf bepaalde hoeveelheid energie opwekt, en andere afspraken over de EPV staan verder beschreven in een bijlage ‘huurovereenkomst EPV (nieuwbouw)’ bij uw huurovereenkomst. Deze ondertekent u net zoals de huurovereenkomst van uw woning. Deze ‘huurovereenkomst EPV’ is gekoppeld aan uw huurovereenkomst. Daarom kunt u deze niet zomaar opzeggen. Dat zou ook betekenen dat u uw huurovereenkomst van de woning opzegt.

Nieuwbouw Journaal

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten van Woonforte? Schrijf u in voor het gratis (digitale) Nieuwbouw Journaal. En hou deze webpagina in de gaten. Het Nieuwbouw Journaal verschijnt alleen als er nieuws is over nieuwbouwprojecten en heeft geen vaste publicatie-frequentie.

 De BrederodepeerDe Brederode Peer

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl