Flexwonen in De Jozef

U bevindt zich hierzo: Home | 2017 | September | Flexwonen in De Jozef

Flexwonen in De Jozef

Woonforte start eind oktober met de verhuur van zo’n 100 studio’s in het voormalig verzorgingshuis St. Joseph. Woonforte richt zich op woningzoekenden die snel een woning nodig hebben maar door geen of een te korte inschrijfduur bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De zogenaamde spoedzoekers en starters. Woonforte komt hiermee tegemoet in de groeiende vraag van woningzoekenden.

gebouw de Jozef

Wonen met een beetje meer

In de Jozef wonen huurders niet alleen. Het is de bedoeling dat mensen iets voor elkaar gaan betekenen. Is de buurman ziek, dan doet iemand vanzelfsprekend boodschappen en kan iemand lekker koken, waarom dan geen mensen uitnodigen. Wanneer iemand zich aanmeldt voor dit project volgt automatisch een kennismakingsgesprek. Wij vertellen wat we verwachten en wat we bieden. De kandidaat bepaalt of hij of zij daar past of niet.  

 Flex wonen

Huurders krijgen een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar en hoeven niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Staan zij wel ingeschreven, dan behouden zij hun inschrijfduur. Hierdoor zijn zij makkelijker in staat om binnen de twee jaar de overstap naar een andere woning te maken. Deze vorm van wonen wordt ook wel flex-wonen genoemd.

Voor wie?

De woningen in De Jozef zijn speciaal bedoeld voor mensen die snel woonruimte nodig hebben maar geen urgentie krijgen. Het wordt een plek voor mensen die onder de vleugels van hun ouders vandaan willen of moeten, studeren, net gescheiden zijn, net in Nederland zijn komen wonen of om een andere reden snel een woonruimte nodig hebben. De werving start eind oktober. Informatie over onder andere de huurprijzen is te vinden op www.woonforte.nl

 Beheer ter plaatse

In De Jozef wonen straks ruim 100 mensen met verschillende achtergronden. De huismeester gaat een belangrijke rol spelen. Hij ziet toe op de leefbaarheid in en rond het complex en spreekt mensen aan op gedrag. Hij is actief betrokken bij het project. Onder de bewoners zoeken wij personen die ook zo’n soort rol willen vervullen, zodat er ook ogen en oren aanwezig zijn tijdens de afwezigheid van de huismeester.

 Ook voor bedrijven

Op de begane grond stelt Woonforte de voormalige kantoorruimtes beschikbaar voor op de maatschappij gerichte (startende) bedrijven. In augustus startten Victoria Studiecentrum met huiswerkbegeleiding en Nederlandseles.nu met taallessen voor anderstaligen. Tom in de Buurt opende begin september hun de deur in De Jozef en in oktober start de Kledingbank met de uitgifte van kleding en andere spullen.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte