Belastingdienst moet schade 'Gluurverhoging' vergoeden

U bevindt zich hierzo: Home | 2018 | Juni | Belastingdienst moet schade 'Gluurverhoging' vergoeden

Belastingdienst moet schade 'Gluurverhoging' vergoeden

In de periode van 2013 tot en met april 2016 heeft de Belastingdienst inkomensgegevens verstrekt aan verhuurders, zodat er inkomensafhankelijke huurverhoging mogelijk was. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat hier geen wettelijke basis voor was.

Belastingdienst

De Belastingdienst overtrad hiermee zijn geheimhoudingsplicht en de huurder heeft hier financiële schade door ondervonden.

Woonforte is voor een inkomensafhankelijke huurverhoging. We zijn van mening dat mensen met een hoger inkomen ook een huurprijs betalen die overeenkomt met de marktwaarde van het huis. Maar het doorgeven van de privacygegevens mag niet. Daarom heeft u recht op een vergoeding. Deze schadevergoeding kunt u eisen bij de Belastingdienst.

Heeft u in deze periode een inkomensafhankelijke huurverhoging betaald? Met de modelbrief die u op de site van de Woonbond vindt, kunnen huurders die in de periode 2013 tot april 2016 een zogenaamde Gluurverhoging kregen, een schadevergoeding eisen bij de Belastingdienst.

Voor huurders die in 2013 een inkomensafhankelijke huurverhoging hebben gehad is het van belang de brief voor 1 juli 2018 te versturen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de site van de Woonbond.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte