Hoogste punt De Leeuwerik bereikt

U bevindt zich hierzo: Home | 2018 | Maart | Hoogste punt De Leeuwerik bereikt

Hoogste punt De Leeuwerik bereikt

Op donderdag 8 maart vierden we het hoogste punt voor De Leeuwerik

leeuwerik viering hoogste punt

Rob Donninger van Woonforte en Peter Mes van BAM Wonen en een aantal bewoners van het mantelzorg experiment hesen samen een galerijdeel naar boven. De confettikanonnen gaven hier een extra feestelijk tintje aan. De 53 woningen tellende Leeuwerik vormt straks één geheel met het prachtige naast gelegen woongebouw De Nachtegaal. In april start de verhuur van 39 woningen. De overige 14 woningen zijn gereserveerd voor het (mantel)zorgexperiment en voor middeninkomens.

Experiment in (mantel)zorg

Woonforte biedt een unieke kans voor mantelzorg in De Leeuwerik. Mensen die bij elkaar willen wonen om makkelijker voor elkaar te kunnen zorgen, kregen voorrang. Vorig jaar deed Woonforte een oproep. Woonforte heeft negen huishoudens geselecteerd die straks dicht bij elkaar kunnen wonen en toch apart. Dat maakt de zorg een beetje lichter en makkelijker.

Middeninkomens

Woonforte krijgt regelmatig verzoeken om iets voor huishoudens met een middeninkomen te doen. Een belangstellingpeiling bevestigde dit. Woonforte stelt daarom 5 woningen beschikbaar in De Leeuwerik beschikbaar voor huishoudens met een middeninkomens. De overige 39 woningen zijn voor mensen met een lager inkomen. Voor alle woningen geldt dat huurders van Woonforte voorrang krijgen. De woningen worden verhuurd via WoningNet Holland Rijnland.

 De woningen

In De Leeuwerik komen 2-, 3- en 4-kamerwoningen. Elke woning heeft een ruim balkon en eigen fietsenberging. De nieuwe bewoners kijken uit op de Kromme Aar en de gemeenschappelijke tuin van De Leeuwerik en De Nachtegaal. De huurders wonen op loopafstand van het centrum. De afgesloten parkeergarage biedt een veilige plek voor hun auto.

 Start verhuur

Op dinsdag 3 april start de verhuur van de woningen. Op vrijdag 6 april is het kantoor van Woonforte tussen 17.00 en 19.00 open om de plattegronden van de woningen te bekijken.

Meer informatie over de woningen is te vinden op www.woonforte.nl/nieuwbouw.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte