Uniek (mantel)zorgexperiment in De Leeuwerik

U bevindt zich hierzo: Home | 2018 | Maart | Uniek (mantel)zorgexperiment in De Leeuwerik

Uniek (mantel)zorgexperiment in De Leeuwerik

Negen nieuwe huurders kregen dinsdag 13 maart via loting een woning aangeboden in De Leeuwerik.

Loting van woningen in De Leeuwerik

Eind vorig jaar deed Woonforte een oproep voor een (mantel)zorgexperiment voor in de nieuwbouw De Leeuwerik. Dit zorgexperiment is een unieke kans voor mensen die dichter bij elkaar willen wonen om makkelijker voor elkaar te kunnen zorgen. Hiermee maken we de mantelzorg ook wat lichter. Woonforte heeft zeven huishoudens geselecteerd die hiervoor in aanmerking kwamen.

Daarnaast deed Woonforte een experiment met het kopen van eengezinswoningen van senioren om die te gaan verhuren. Woonforte koopt twee eengezinswoningen voor 85% van de taxatiewaarde als de nieuwe huurders definitief het huurcontract tekenen in oktober. Allen kregen hiermee voorrang op de verhuur.

Mevrouw Roos: ”Wat ben ik blij met mijn nieuwe woning. Het was heel spannend maar wat ga ik straks genieten in mijn nieuwe huis.”

Dinsdag 3 april start de verhuur van de andere (reguliere) woningen in De Leeuwerik via www.woningnethollandrijnland.nl. Waaronder ook 5 woningen specifiek voor middeninkomens.

Op vrijdag 6 april organiseert Woonforte tussen 17.00 en 19.00 uur een informatieavond over de nieuwe woningen. Locatie: Baronie 30.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte