Op weg naar nieuwe huurdersorganisatie

U bevindt zich hierzo: Home | 2018 | November | Op weg naar nieuwe huurdersorganisatie

Op weg naar nieuwe huurdersorganisatie

Woonforte vindt het belangrijk dat een huurdersorganisatie kritisch meedenkt met onze plannen en ideeën. Daarom doen wij een stapje opzij en werkt de Woonbond samen met huurders aan een nieuwe huurdersorganisatie.

Ad interim huurdersorganisatie

Naar de eerste bijeenkomst op 23 oktober kwamen maar liefst 80 geïnteresseerden. De sfeer was goed. De eerste stappen naar een nieuwe huurdersvertegenwoordiging zijn gezet.

Op dit moment praat een groep van 17 mensen verder met de Woonbond over de invulling en de nieuwe structuur voor de huurdersorganisatie. Daar gaat tijd overheen. Maar in de tussentijd zijn er onderwerpen, waar huurders bij betrokken moeten/willen worden. Daarom is een ad interim huurdersorganisatie opgericht voor de tijd tussen nu en wanneer de definitieve nieuwe huurdersorganisatie actief is.

Ad interim huurdersorganisatie

We hebben oud-commissieleden en een aantal actieve bewoners aangeschreven. Er hebben zich 34 mensen aangemeld. Tijdens een introductieavond, ook onder begeleiding van de Woonbond, is er gesproken over de ad interim huurdersorganisatie. De huurders hebben twee werkgroepen gevormd met elk zo’n 8 leden. Eén werkgroep houdt zich bezig met de begroting 2019 en de daaruit komende prestatieafspraken met de gemeente. De andere werkgroep met de nieuwe Huisvestingsverordening. Ongetwijfeld volgt nog een aantal onderwerpen waar Woonforte de werkgroepen bij betrekt. Zo blijft de formele huurdersparticipatie ook in de tussentijd gewaarborgd.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte