Huurders Woonforte krijgen sleutel van nieuwe woning

U bevindt zich hierzo: Home | 2018 | Oktober | Huurders Woonforte krijgen sleutel van nieuwe woning

Huurders Woonforte krijgen sleutel van nieuwe woning

Woonforte geeft vanaf 4 oktober de huurders de sleutel van hun gloednieuwe woning in De Leeuwerik. Omdat huurders van Woonforte voorrang kregen op een woning in De Leeuwerik, ontstaat er nu een lange verhuisketen op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Zodoende kan Woonforte met de bouw van 53 woningen in de Leeuwerik maar liefst zo’n 140 huishoudens blij maken met nieuwe woning. Goed nieuws voor woningzoekenden.

Leeuwrik oplevering

Lange verhuisketen door nieuwbouw Leeuwerik

Woonforte wil met het bouwen van nieuwbouwwoningen doorstroming creëren op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Om dat voor elkaar te krijgen hadden kandidaten die een woning van Woonforte leeg achterlieten, voorrang op een woning in De Leeuwerik. Dit heeft gewerkt.

In de Leeuwerik zijn 53 woningen. Met de huishoudens die hiernaar toe verhuizen, komen er 32 eengezinswoningen en 19 appartementen vrij om opnieuw te verhuren. Om zoveel mogelijk woningzoekenden een passend thuis te kunnen bieden, wil Woonforte de 32 eengezinswoningen die leegkomen ook met voorrang toewijzen aan huurders van Woonforte. De woningen die deze huurders vervolgens weer leeg achterlaten kunnen reguliere woningzoekenden (bijvoorbeeld starters) huren. Op deze wijze ontstaat er een lange verhuisketen waarbij meer woningzoekenden een passend thuis in Alphen aan den Rijn kunnen vinden.

De Leeuwerik

Alle 53 woningen zijn comfortabel, energiezuinig en levensloopbestendig. De bewoners hebben prachtig uitzicht op het groen en de Aar en wonen op steenworp afstand van het centrum. De Leeuwerik komt aan de Koolmeesstraat en is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde. De Leeuwerik heeft dezelfde bouwstijl als De Nachtegaal en vormt daar een mooi geheel mee.

Mantelzorgproject

Eind vorig jaar deed Woonforte een oproep voor een (mantel)zorgexperiment. Mensen die dichter bij elkaar wilden wonen om mantelzorg mogelijk te maken, kregen de unieke kans om in De Leeuwerik te gaan wonen. Ieder een eigen woning, maar toch dicht bij elkaar. Dat maakt de zorg ook een stuk lichter en maakt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Woonforte heeft uit vijftien aanmeldingen zeven huishoudens geselecteerd die hiervoor in aanmerking kwamen. Zij hebben voorrang gekregen bij de toewijzing van de woningen. Overigens waren vijf van de zeven mantelzorghuishoudens al huurder van Woonforte. Zij laten weer een woning achter voor een woningzoekende.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte