Volgens CBS Alphen aan den Rijn in top 3 tevreden huurders

U bevindt zich hierzo: Home | 2019 | September | Volgens CBS Alphen aan den Rijn in top 3 tevreden huurders

Volgens CBS Alphen aan den Rijn in top 3 tevreden huurders

Woninghuurders in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn op Amersfoort en Ede na het meest tevreden met hun woning. 77 procent van de huurders in Alphen aan den Rijn gaf aan tevreden te zijn met de woonsituatie. Dat meldt het CBS op basis van het Woon Onderzoek Nederland 2018, een driejaarlijkse enquête onder bijna 68 duizend Nederlanders.

Onderzoek CBS

Woonforte: “Leuk om te horen! Een goed thuis is de basis van je leven. Wij vinden het dus belangrijk dat onze huurders blij zijn met hun huis en woonomgeving. Wel weten we dat er veel van onze eigen huurders op zoek zijn naar een andere/betere woning en dat door de krapte op de woningmarkt dat jaren duurt. Om beweging te krijgen op de woningmarkt, verhuren we onze nieuwbouw vaak met voorrang aan eigen huurders. Ook werken we aan mogelijkheden om andere doelgroepen voor hen specifiek geschikte woningen aan te bieden.”

Algemene tevredenheid neemt iets af

Huishoudens waren in 2018 minder vaak tevreden met hun woning dan in de jaren daarvoor. Vooral onder huishoudens in een huurwoning nam de tevredenheid af: in 2018 was 71 procent van de huurders (zeer) tevreden met de woning. In 2009 was dat nog 81 procent. Tussen sociale huurders en particuliere huurders zijn er nagenoeg geen verschillen in tevredenheid met de woning.
Ook Nederlandse huiseigenaren zijn iets minder tevreden met hun huis. Gaf in 2006 nog ruim 97 procent van hen erg tevreden te zijn met hun huis, in 2018 was dat 93 procent.

Het onderzoek is gedaan binnen de 30 grote en middelgrote gemeenten, met ten minste 100.000 inwoners.

Op dit moment hebben 4,5 miljoen huishoudens een koopwoning, zitten 2,1 miljoen Nederlanders in een sociale huurwoning en huren 910.000 mensen bij een particuliere organisatie.


 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte