Huurverhoging 2020

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | April | Huurverhoging 2020

Huurverhoging 2020

In april ontvangen de huurders de brief met de huurverhoging per 1 juli 2020.

Huurverhoging per 1 juli

Beperkte huurverhoging

Ondanks de coronacrisis gaat de huurverhoging per 1 juli door. Wel houden wij net als vorige jaren deze beperkt. Gemiddeld voor onze sociale huurwoningen is de huurverhoging 1,96%, dat is lager dan de inflatie van 2,6%.

We realiseren ons dat het rare tijden zijn. We moeten thuis blijven, 1,5 m afstand houden en er zijn bedrijven die geen of minder inkomsten hebben. Toch kondigen wij een huurverhoging aan vanaf 1 juli.

Door inflatie wordt alles duurder, maar dat wordt gecompenseerd met meestijgende lonen. Ook voor corporaties gaan belastingen, aannemerskosten enzovoorts omhoog. Woonforte wil in volle vaart doorgaan met het onderhoud van woningen en met nieuwbouw. De huren zijn onze enige inkomsten, daarom rekenen we een deel van inflatie door in een huurverhoging.

Betalingsproblemen door coronacrisis?

Als u door de coronacrisis problemen heeft met de huurbetaling, neem dan contact op met ons. Aad van der Reijken, manager Wonen: “We helpen huurders met betalingsproblemen individueel, omdat elke situatie anders is. Dat doen we altijd al. We kiezen bewust voor maatwerk, juist nu.”

Meer uitleg over de huurverhoging 2020.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte