Alphen aan den Rijn is een buurtrestaurant rijker

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | Februari | Alphen aan den Rijn is een buurtrestaurant rijker

Alphen aan den Rijn is een buurtrestaurant rijker

Op 14 februari opende het buurtrestaurant Buurten & Zo in De Jozef aan de Hoflaan haar deuren. Buurten &Zo biedt van maandag tot en met vrijdag een plek voor alle Alphenaren om te eten, een drankje te doen en om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom, ook als men alleen voor een praatje of gezelligheid komt. In de binnentuin komt een moestuin waar groenten, fruit en kruiden worden gekweekt.

Logo Buurten &Zo

Buurten & Zo is meer dan alleen een restaurant.

De ontmoetingsruimte in De Jozef is omgetoverd tot restaurant door de deelnemers van Visie-R. Ze werken samen met een aantal vrijwilligers en ook na de opening zullen ze samen belangrijke bijdrage bieden aan alle activiteiten

Wie is Visie-R?

Stichting Visie-R zal het restaurant exploiteren. Visie-R begeleidt mensen richting de arbeidsmarkt en stimuleert hen, onder leiding van vakkundige medewerkers, om al werkende een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen.

Initiatiefnemers Kirsten Bruijnes en Annemiek Lucas waren al enige tijd bezig met het opzetten van een buurtrestaurant met een maatschappelijk karakter. In Visie-R hebben zij een goede samenwerkingspartner gevonden.

Woonforte helpt mee

Bij Woonforte staat de mens centraal. Ieder mens heeft recht op gelijke kansen, ontwikkeling en geluk. Een passend thuis is daarbij een voorwaarde. Woonforte wil dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Het opbouwen van werkervaring en contacten met andere mensen is daarbij belangrijk.

Woonforte werkt samen met anderen aan een beter Alphen aan den Rijn. Vandaar dat wij Visie-R de ruimte geven om in De Jozef een huiskamer te maken waar iedereen zich welkom voelt, graag naar toe komt en bezig kan zijn. Buurten & Zo zorgt ervoor dat mensen elkaar vijf dagen in de week kunnen ontmoeten en is open voor een hapje en een drankje. Dat is nu net het stapje meer waar je als corporatie aan mee wilt werken.

Reserveren kan via de Facebookpagina Buurten & Zo, bellen kan ook: 06 – 20 44 25 78.

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte