Jouw ontwerp straks levensgroot op de Preludeflat?

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | Januari | Jouw ontwerp straks levensgroot op de Preludeflat?

Jouw ontwerp straks levensgroot op de Preludeflat?

In samenwerking met Woonforte en de lokaal bekende street art-kunstenaar Joost Zwanenburg organiseert de gemeente in 2020 een ontwerpwedstrijd voor alle middelbare scholieren die in gemeente Alphen aan den Rijn wonen, of hier op een middelbare school zitten.

Staat jouw ontwerp straks ook op een grote gevel?

Gepubliceerd door Gemeente Alphen aan den Rijn • Alphens.nl •

Maak jij het ontwerp dat je straks, samen met Joost Zwanenburg, op de zijkant van de Preludeflat gaat maken met graffiti? Doe mee via je school, of download het ontwerpformulier en ga aan de slag!

Muurschildering met thema vrijheid

De enige regel waar jouw ontwerp aan moet voldoen, is dat het aansluit bij het thema ‘Vrijheid’. Met jouw ontwerp laat je zien waar jij aan denkt bij het woord vrijheid. Verder heb je de vrije hand om te ontwerpen wat jij wilt. Je mag je ontwerp maken op de manier die jij wilt: digitaal, getekend of geschilderd, wees creatief.

In maart 2020 kiest een jury het winnende ontwerp. Dit wordt gerealiseerd op een muuroppervlakte van 18x9 meter, op de kopse kant van de Preludeflat langs de Concertweg in Alphen aan den Rijn. Hier gaan veel mensen het kunstwerk de komende jaren dagelijks zien. Heb jij straks een heel mooi ontwerp gemaakt, maar net niet gewonnen? Niet getreurd! De makers van de beste vijf ontwerpen mogen een graffitiworkshop volgen in het atelier van Joost Zwanenburg.

Meedoen?

Download het ontwerpformulier, ga de uitdaging aan en laat zien wat je kunt. Stuur je definitieve ontwerp vóór 15 februari 2020 per post naar

Gemeente Alphen aan den Rijn,
t.a.v. Ontwerpwedstrijd 75 Jaar Vrijheid,
Postbus 13,
2400 AA Alphen aan den Rijn.

Lever je liever je ontwerp digitaal aan? Stuur het dan naar 75jaarvrijheid@alphenaandenrijn.nl met als onderwerpregel 'Ontwerpwedstrijd 75 Jaar Vrijheid'.

Succes!

Vermeld bij je ontwerp in ieder geval je naam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer, op welke middelbare school je zit en in welke klas, en de naam van je ontwerp.

75 Jaar Bevrijding

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van 75 Jaar Bevrijding in 2020. Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag en staan we stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 5 mei 2020 is een speciale datum, want dan is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Ter ere van deze bijzondere datum organiseert de gemeente een heleboel activiteiten. In het bijzonder wil de gemeente met jullie, de middelbare scholieren in gemeente Alphen aan den Rijn, stilstaan bij het thema vrijheid.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte