Balkonplaat bij Lauwers gevallen

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | Juli | Balkonplaat bij Lauwers gevallen

Balkonplaat bij Lauwers gevallen

56 woningen aan de Lauwers worden grondig gerenoveerd. Daarbij worden ook nieuwe balkons aangebracht. Vanmorgen is vlak voor plaatsing is een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt.

Gevallen balkonplaat bij Lauwers

Oorzaak wordt onderzocht

De balkonplaten worden met een vacuümpomp van de vrachtwagen gehesen en verplaatst naar de ondersteuningsbalken voor het balkon. Vlak voor het plaatsen van een balkonplaat op de ondersteuningsbalken viel de balkonplaat naar beneden. Externe deskundigen onderzoeken de toedracht van het incident. Het plaatsen van de balkonplaten is stilgelegd. Het incident is gemeld bij het ISZW (voorheen Arbeidsinspectie).

Beperkte schade

Er zijn geen gewonden. De materiële schade lijkt beperkt, maar ook dat wordt op dit moment nog verder onderzocht. 

Veilig werken

Voorafgaand aan het project is een V&G-plan opgesteld door een externe deskundige. Dat plan gaat over veilig en gezond werken. Daarin staat onder meer dat er nooit iemand tijdens het hijsen van (balkon)platen onder deze aanwezig mag zijn. Bewoners ontvangen bericht voorafgaand aan het hijsen dat zij niet naar buiten mogen tijdens het hijsen van de platen.

Geschrokken

Uiteraard zijn bewoners en medewerkers erg geschrokken van het incident. Woonforte, Rutges Vernieuwt en Twinstone gaan met hen in gesprek om hun verhaal te horen en uit te leggen wat er is gebeurd.

Voortgang overige werkzaamheden

De werkzaamheden in de directe nabijheid van het incident liggen op dit moment stil. Alle overige werkzaamheden gaan door zoals gepland.

Er wordt onderzocht op welke wijze de hijswerkzaamheden worden hervat. Bewoners worden geïnformeerd vooruitlopend op de hervatting van de hijswerkzaamheden.

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte