Buurtbeheerders Woonforte bellen 80+ers: “Fijn dat er aan ons wordt gedacht”

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | Mei | Buurtbeheerders Woonforte bellen 80+ers: “Fijn dat er aan ons wordt gedacht”

Buurtbeheerders Woonforte bellen 80+ers: “Fijn dat er aan ons wordt gedacht”

Het begon met een paaskaart voor onze huurders om een hart onder de riem te steken. Huurders van 70+ ontvingen een brief een zakje bloemenzaad. Dat leverde positieve reactie op. Bij de een groeien de zaadjes al goed en anderen strooien ze uit zodat iedereen er plezier aan kan beleven. Wij beleven weer plezier aan de waardering van de huurders. Na de Pasen zijn de buurtbeheerders huurders van 80+ gaan bellen. Gewoon om een praatje te maken en vragen hoe het met hen is in deze rare tijden.

buurtbeheerders

“Ik ken je vader nog van vroeger”

De telefoongesprekken leverden verrassende gesprekken op. Onze huurders worden goed geholpen door familie of buren. Ze redden zich prima en lijken niet te vereenzamen. Toch werd het belletje zeer gewaardeerd. De buurtbeheerders hoorden trieste verhalen over door corona overleden familieleden en de sobere crematie, over het missen van een zoen of een knuffel. Ze regelden reparaties en een schoonmaakbedrijf voor een huurder waar geen huishoudelijke hulp meer komt. Voor een van de buurtbeheerders was er nog een andere verrassing. “Ik ken je vader nog van vroeger uit de kroeg. Dat was best een lekker ding.”

Mooie initiatieven

Huurders in de Koolmees zoeken elkaar, op gepaste afstand op, in de net aangelegde daktuin. De tuin is daar groot genoeg voor en het weer werkte daar heel goed aan mee en het is fijn om even een praatje te maken. Anderen eten gezamenlijk via Facetime met de familie met de tablet op tafel. Zo eet je toch niet alleen.  

“Hier ben ik buurtbeheerder voor geworden”

De buurtbeheerders kijken terug op een geslaagde actie. En zoals een van hen mooi zei: “Het is mooi om op deze manier iets voor mensen te betekenen. Een mevrouw die ik vroeg of ik wat voor haar kan betekenen zei: “Precies wat je nu aan het doen bent. Gewoon even een belletje”. Ik heb met haar afgesproken dat ik haar volgende week weer een belletje geef.”

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte