Huisvesting aan Noorderkeerkring

U bevindt zich hierzo: Home | 2020 | Mei | Huisvesting aan Noorderkeerkring

Huisvesting aan Noorderkeerkring

We krijgen veel vragen over de tijdelijke huisvesting aan de Noorderkeerkring. Inschrijven kan nu nog niet. We geven daar zo snel mogelijk meer informatie over. Houd onze nieuwsberichten in de gaten!

Noorderkeerkring

Tijdelijke woonruimte voor spoedzoekers en jongeren aan Noorderkeerkring

Woonforte kocht begin dit jaar een complex van GGZ Rivierduinen aan de Noorderkeerkring. Vooruitlopend op de sloop-nieuwbouw gaat Woonforte hier tijdelijk woonruimte bieden aan spoedzoekers en jongeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 19 mei akkoord gegeven op de tijdelijke verhuur.

Woonforte is per 1 juli dit jaar officieel de eigenaar van het complex aan de Noorderkering. De corporatie gaat hier circa 164 huurappartementen bouwen voor diverse doelgroepen: senioren, starters en zorg. De uitwerking van de plannen en bijbehorende ruimtelijke procedures duren nog een tijdje. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2022 de sloop begint en dat het nieuwe woongebouw in 2024 klaar is.

Woningnood oplossen

Woonforte gaat tot aan de sloop hier woonruimte bieden aan 126 jongeren en spoedzoekers. Gerard van As, wethouder wonen, en Monique Brewster, directeur bestuurder Woonforte: “Wij zijn blij met deze oplossing. Door de wooncrisis hebben spoedzoekers, zoals mensen in scheiding, en jongeren grote moeite om een woning te vinden Het is dus fantastisch dat wij de panden gedurende de anderhalf jaar die nodig is voor de voorbereiding en de ruimtelijke procedures kunnen inzetten om de woningnood aan te pakken. Leegstand zou echt zonde zijn.”   

126 kamers en studio’s

Woonforte gaat hierbij zeer waarschijnlijk samenwerken met Villex, een partij die veel ervaring heeft met leegstandbeheer en het realiseren en beheren van (tijdelijke) woonruimte. Aan de Noorderkeerkring komen 126 kamers en studio’s, opgedeeld in groepjes met ieder een eigen gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Bewoners kunnen gebruik maken van een sportzaal en kunnen ook een gezamenlijke moestuin op het terrein maken. Een aantal bewoners wordt captain. De captains zorgen dat de bewoners zich met elkaar verbonden voelen en dat de gemeenschappelijke ruimten schoon, netjes en veilig zijn. Een huismeester doet het klein onderhoud en zorgt voor de leefbaarheid in en om het gebouw. Hij is, samen met de captains, het aanspreekpunt voor bewoners en omwonenden.

Toewijzing

Eerst moeten de gebouwen nog aangepast worden om ze klaar te maken voor de verhuur. De verwachting is dat in juni de verhuur start en dat de bewoners er in juli al in kunnen trekken. Alphenaren krijgen voorrang bij de toewijzing. Er komt een strenge selectie. Alles draait namelijk om zelfbeheer: zelf en samen doen. Bewoners moeten dus bereid zijn om zich in te zetten voor elkaar en om het complex netjes en gezellig te houden en om er samen een fijne community van te maken.

Kennismaken met omwonenden

Villex neemt binnenkort contact op met omwonenden om zich voor te stellen en het concept toe te lichten.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte