Huur

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Huur

Huur

Gefeliciteerd met uw woning! Welkom bij Woonforte. U wordt een (nieuwe) huurder van Woonforte. Of: u was al huurder, maar u verhuist naar een nieuwe woning. Dan krijgt u een nieuwe huurovereenkomst.

Antartcica

Huurovereenkomst

Voordat u de huurovereenkomst tekent, loopt u samen met een medewerker van Woonforte uw nieuwe woning door. U kijkt of de woning in goede staat is. Als er reparaties nodig zijn, dan maakt u hierover een afspraak.

Bij de huurovereenkomst krijgt u de opnamestaat van de woning. Dit is een overzicht van de staat waarin de woning verkeert.

Met het ondertekenen van de huurovereenkomst gaat u akkoord met de staat van de woning. Voor specifieke situaties gelden andere huurovereenkomsten.

Sleuteloverdracht

Vervolgens neemt de klantconsulent de huurovereenkomst en andere relevante informatie met u door bij Woonforte, op één van beide kantoren. Dit gesprek en het tekenen van het huurcontract neemt ruim een uur in beslag. U betaalt de eerste huur en de administratiekosten van € 45,- en daarna ontvangt u de drie sets sleutels van uw nieuwe woning. Het is alleen mogelijk om dit bedrag per pin te voldoen. Wilt u weten wat u exact moet betalen? Neem dan contact op met uw klantconsulent.

Extra sleutel(s) nodig?

Bij het tekenen van uw huurcontract ontvangt u drie centrale toegangssleutels of tacs. Wilt u er meer bijbestellen? Dit kan eenvoudig via onze balie. Het is belangrijk dat u hiervoor uw legitimatiebewijs mee neemt. U betaalt de extra sleutel(s) vooraf inclusief een borgsom. U krijgt deze borgsom weer terug bij verhuizing als u meer dan 3 sleutels bij ons inlevert.

Wij bestellen de extra sleutel(s) voor u. U ontvangt van ons bericht als u deze kunt komen ophalen. Houdt u rekening met twee weken besteltermijn.

Huurvoorwaarden

Bij de huurovereenkomst horen algemene huurvoorwaarden.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente

Schrijf uzelf en uw huisgenoten in bij de gemeentelijke basisadministratie. U bent dat wettelijk verplicht. U kunt uw verhuizing online of schriftelijk doorgeven aan de gemeente Alphen aan den Rijn.

Aansluitingen

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de levering van gas, elektriciteit, water, kabel en telefoon voor uw woning. 

  • Gas en elektriciteit: hierbij kunt u kiezen uit meerdere aanbieders. Heeft uw woning zonnepanelen, kijk dan vooral ook naar de verschillen in teruglevering (elektra).
  • Water: neem contact op met Oasen.
  • Kabel: hierbij kunt u kiezen uit meerdere aanbieders.

In 2012 heeft een groot deel van de woningen in Alphen aan den Rijn (uitvoering gemeente Alphen aan den Rijn, samen met Reggefiber) een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk gekregen. Dit is vaak alleen tot aan de voordeur/in de meterkast en niet verder de woning in. Helaas is niet overal een aansluiting voor glasvezelnetwerk al aanwezig.
Of u wel of niet een abonnement op glasvezel neemt (dit kost wel geld), is uw eigen keuze. Er zijn verschillende aanbieders voor glasvezel actief in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl