Huur betalen

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Huur | Huur betalen

Huur betalen

U betaalt de huur vooruit. Dit betekent dat bij Woonforte de huur vóór de eerste dag van de maand binnen moet zijn. U heeft verschillende mogelijkheden om de huur te betalen.

Betaalwijze

U kunt de huur op verschillende manieren betalen:

  • automatische incasso. Dit is de makkelijkste manier om te betalen. U machtigt Woonforte om uw huur op de eerste dag van elke maand automatisch af te schrijven. U heeft er verder geen omkijken naar. Lees meer over de SEPA-incasso.
  • internetbankieren. Hierbij kunt u ook uw bank de opdracht geven om uw huur automatisch elke maand over te schrijven.
  • mail to pay. U ontvangt van ons een mail met daarin een betaallink. Met deze link kunt u via uw eigen bank vervolgens de huur betalen. Voor de vijfde dag van de nieuwe maand moet de huur zijn overgemaakt.

In dit filmpje leggen wij u uit hoe u eenvoudig en zonder zorgen uw huur op tijd kunt betalen:  

  • pinnen. U kunt de huur pinnen bij de balie van Woonforte. Om veiligheidsredenen zijn contante betalingen niet mogelijk.

Het IBAN van Woonforte is IBAN NL02INGB0000629223.

De eerste maand huur betalen

Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst betaalt u meteen de eerste maand huur, plus administratiekosten. U kunt dit pinnen bij de balie van één van de kantoren van Woonforte.

Als u de huurovereenkomst in de eerste helft van de maand ondertekent, dan betaalt u de resterende huur voor die maand. Tekent u na de 15de van de maand, dan betaalt u de resterende huur voor die maand en ook de huur voor de volgende maand.

Huurachterstand voorkomen

Als u niet op tijd de huur betaalt, heeft u een huurachterstand.

Neem direct contact op met Woonforte als u de huur niet kunt betalen of wanneer u later wilt betalen. Dit kan een hoop problemen voorkomen. We kunnen dan kijken of we het probleem samen met u kunnen oplossen. Bijvoorbeeld met een betalingsregeling. Met Mijn Woonforte kunt u online een betalingsregeling afsluiten wanneer het u uitkomt. Ook als dat 's avonds of in het weekend is.

Heeft u meer schulden dan alleen een huurschuld? Dan kunt u ook hulp vragen aan de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij zoeken samen met u naar een oplossing voor uw financiële problemen.

U kunt ook een andere organisatie inschakelen om u te helpen uw schulden op te lossen. Controleer altijd of deze organisatie bevoegd is. Dit ziet u bij de Autoriteit Financiële Markten of bij De Nederlandsche Bank. De brancheorganisatie voor schuldhulpverlening heeft ook een overzicht van betrouwbare diensten.

Als uw huurschuld blijft oplopen, schakelt Woonforte een deurwaarder in om de schuld te innen. De extra kosten die hieraan verbonden zijn, komen altijd voor rekening van de huurder.

Als de huurschuld blijft voortduren, ontruimt Woonforte uiteindelijk de woning en verhuurt deze aan iemand anders.

Financiële hulp voor mensen met schoolgaande kinderen

De gemeente Alphen aan den Rijn helpt inwoners met kinderen die financieel een steuntje in de rug kunnen gebruiken: www.elkkinddoetmee.nl/alphenaandenrijn

 

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl