Puntensysteem

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Huur | Puntensysteem

Puntensysteem

Woonforte berekent de huur van sociale huurwoningen aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning in combinatie met het puntensysteem. Elk onderdeel van een woning levert punten op. Die punten bepalen de maximale huurprijs.

Woningwaarderingsstelsel

Het puntensysteem heet ook wel het woningwaarderingsstelsel. Dit stelsel geldt voor alle sociale huurwoningen in Nederland. Het aantal punten per woning bepaalt de maximale huurprijs. Dit is de netto huur, dus zonder servicekosten.

Een sociale huurwoning heeft een nettohuur van maximaal € 720,42 (prijspeil 2019). Komt de nettohuur bij de start van de huurovereenkomst hierboven? Dan is dit geen sociale huurwoning, maar een woning in de vrije sector. Hiervoor geldt het puntensysteem niet.

Meer informatie over het puntensysteem.

Check uw woning

U kunt zelf het aantal punten van uw woning uitrekenen. Als u denkt dat uw huur hoger is dan de maximum huurprijs voor uw woning, neem dan contact op met Woonforte. U komt mogelijk in aanmerking voor een lagere huur.

Bereken zelf de punten van uw woning.

Heeft u vragen over de puntenwaardering van uw woning? U kunt de puntenwaardering van uw woning zelf bekijken via Mijn Woonforte.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze medewerkers van de Eerstelijns Service, (0172) 418 518.

Energielabel

Het energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is met energie. Het energielabel telt mee in het puntensysteem voor alle huurders. Energiezuinige woningen krijgen daarmee meer punten, onzuinige woningen minder.

Bekijk het energielabel voor uw woning.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl