Glasvezel in uw woning

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Wijkinformatie | Glasvezel in uw woning

Glasvezel in uw woning

Een groot aantal huurwoningen van Woonforte zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het bedrijf Reggefiber heeft het glasvezel aangelegd. Woonforte heeft toestemming gegeven om alle woningen aan te sluiten.

Wat is het glasvezelnetwerk?

Het glasvezelnetwerk bestaat uit speciale glasvezelkabels. Via deze kabels kan meer informatie verzonden worden. Bijvoorbeeld digitale televisie, digitale radio, telefoon en breedband internet. U kunt het glasvezelnetwerk gebruiken via een speciale aansluiting in uw woning. Het is wel nodig om hiervoor een abonnement af te sluiten - dit is voor uw eigen rekening.

Wie krijgt een aansluiting?

Alleen de huurwoningen in Alphen aan den Rijn voor een groot deel en in Boskoop voor een klein deel hebben een aansluiting voor glasvezel. Voor de huurders in Zwammerdam en Aarlanderveen is voorlopig nog geen aansluiting mogelijk.

Nog geen aansluiting?

Nog niet alle woningen binnen het benoemde aansluitgebied zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Als een huurders eerder niet heeft meegewerkt, dan ontbreekt de aansluiting nu nog. Woont u in de kern Alphen aan den Rijn of Boskoop en wilt u alsnog een aansluiting, dan kan dit in de meeste gevallen. Dit wordt een na-aansluiting genoemd. U moet hiervoor wel eerst een abonnement afsluiten bij een van de providers voor een abonnement. U kunt hiervoor direct contact opnemen met een provider naar keuze.  

De provider regelt dan dat uw woning ook (eerst) een glasvezelaansluiting krijgt. De woning wordt  aangesloten volgens de afspraken die Reggefiber en Woonforte hebben gemaakt voor uw complex. Dan is de aansluiting gratis. Als uw woning buiten het aansluitgebied staat, of er zijn andere beperkingen, dan kost een eventuele aansluiting wel geld. Dit is voor uw eigen rekening.

Vragen over huidige aansluiting?

Als u vragen heeft over de aansluiting in uw woning, dan kunt u contact opnemen met Reggefiber. Het telefoonnummer is 088 – 00 63 710 of via mail support@reggefiber.nl

Meer informatie vindt u ook op www.eindelijkglasvezel.nl/alphen
Hier kunt u ook een postcode/huisnummercheck doen.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl