Woning aanpassen

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Woning aanpassen

Woning aanpassen

Woonforte wil dat u zich thuis voelt in uw huurwoning. Soms is daar meer voor nodig dan een nieuw behang of een schilderbeurt. Woonforte geeft u graag de ruimte en vrijheid om uw woning naar uw wens aan te passen.

Klussen

Zelf uw woning verbouwen

Wilt u bijvoorbeeld een nieuw bad of tv schotel plaatsen, de keuken vervangen of een tussenmuur weghalen? Dit noemen wij een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Verbouwen mag, als u zich maar aan de spelregels houdt. Dat betekent dat u vooraf Woonforte om toestemming vraagt. Dan krijgt u ook meteen advies over hoe u het beste kunt verbouwen. Lees meer hierover op pagina 5 van de Welkomstfolder.

Een aanpassing aan uw huurwoning kan, maar alleen als deze veilig is en voldoet aan wettelijke voorschriften en geen hinder geeft aan de buren, en omwonenden. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de vloer: een 'harde' vloer leggen mag, als u er maar voor zorgt dat deze geen geluidsoverlast geeft voor uw buren. Dit betekent dat u een ondervloer gebruikt met een kwaliteitsniveau geluidsisolatie van minimaal 10 dB. Let u er ook op dat bijvoorbeeld laminaat vrij moet liggen van wanden, leidingen en kozijnen.

Als u uw woning zo heeft verbouwd dat deze meer punten waard is volgens het puntensysteem, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Deze vergoeding ontvangt u als u de woning verlaat. Meer informatie krijgt u na uw aanvraag.

Aanvraag
U regelt het online heel eenvoudig met Mijn Woonforte. Dien uw aanvraag in wanneer het u uitkomt. Dat kan ook 's avonds of in het weekend. Handig toch?

Woningverbetering tegen huurverhoging

Wilt u meer comfort in uw woning? Dan kan Woonforte voor u een woningverbetering uitvoeren tegen huurverhoging. Denkt u dan aan het aanbrengen van centrale verwarming, dubbel glas of dakisolatie. Wij voeren de werkzaamheden voor u uit. De hoogte van de huurverhoging hangt af van de aanpassing die u wilt.

Aanvraag
U regelt het online heel eenvoudig met ons digitale huurdersportaal Mijn Woonforte. Dien uw aanvraag in wanneer het u uitkomt. Dat kan ook 's avonds of in het weekend. Handig toch?

Op het aanvraagformulier in Mijn Woonforte vindt u een overzicht van alle mogelijkheden waaruit u kunt kiezen als woningverbetering met de daarbij behorende prijzen.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl