Zelf klussen

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Zelf klussen

Zelf klussen

Woonforte wil dat u zich thuis voelt in uw huurwoning. Soms is daar meer voor nodig dan een nieuw behang of een schilderbeurt. Woonforte geeft u graag de ruimte en vrijheid om uw woning naar uw wens aan te passen.

Klussen

Zelf uw woning verbouwen

Wilt u bijvoorbeeld een nieuw bad of tv schotel plaatsen, de keuken vervangen of een tussenmuur weghalen? Dit noemen wij een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Verbouwen mag, als u zich maar aan de spelregels houdt. Dat betekent dat u vooraf Woonforte om toestemming vraagt. Dan krijgt u ook meteen advies over hoe u het beste kunt verbouwen. Uw aanpassing moet wel aan technische en kwalitatieve eisen voldoen. Lees meer hierover op Zelf klussen: de voorwaarden

Ik ga verhuizen. Mag ik de zelf-aangebrachte voorziening laten zitten?
In de toestemmingsbrief van Woonforte kunt u lezen of u de aanpassing mag achterlaten of niet. U heeft altijd het recht om deze zelf weg te halen (wegbreekrecht). We verwachten wel dat u eventuele schade hierdoor herstelt en de woning in oude staat terugbrengt.
Als Woonforte de aanpassing niet overneemt, dan kunt u de nieuwe huurder vragen deze over te nemen. Dit is natuurlijk niet verplicht! Neemt de nieuwe huurder dit niet over, dan haalt u de aanpassing uit uw woning.

Wel of geen vergoeding
Als u uw woning zo heeft verbouwd dat deze meer punten waard is volgens het puntensysteem, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Deze vergoeding ontvangt u als u de woning verlaat.

Voor elke aanpassing geldt een vaste vergoeding, ongeacht het uitvoeringsniveau of de uitgaven van de huurder. Bij de vaststelling van de hoogte van de vergoeding rekenen we met een afschrijvingstermijn van de aanpassing. Deze termijn verschilt per aanpassing. Hoe ouder de aanpassing is, des te minder vergoeding u ervoor terug krijgt. U moet zelf de ouderdom van de aanpassing aantonen. Als u dit niet kunt, ligt de beoordeling hiervan bij de opzichter van Woonforte. Meer informatie over vergoedingen krijgt u na uw aanvraag.

Aanvraag
U regelt het online heel eenvoudig met Mijn Woonforte. Dien uw aanvraag in wanneer het u uitkomt. Dat kan ook 's avonds of in het weekend. Handig toch?

Woningverbetering tegen huurverhoging

Wilt u meer comfort in uw woning? Dan kan Woonforte voor u een woningverbetering uitvoeren tegen huurverhoging. Denkt u dan aan het aanbrengen van centrale verwarming, dubbel glas of dakisolatie. Wij voeren de werkzaamheden voor u uit. De hoogte van de huurverhoging hangt af van de aanpassing die u wilt.

Aanvraag
U regelt het online heel eenvoudig met ons digitale huurdersportaal Mijn Woonforte. Dien uw aanvraag in wanneer het u uitkomt. Dat kan ook 's avonds of in het weekend. Handig toch?

Op het aanvraagformulier in Mijn Woonforte vindt u een overzicht van alle mogelijkheden waaruit u kunt kiezen als woningverbetering met de daarbij behorende prijzen.

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl