Sociale huurwoning

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Sociale huurwoning

Sociale huurwoning

Woonforte verhuurt bijna 10.000 huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn, inclusief de kernen Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam.

Foto van huurders in huis

Een huurwoning zoeken in Alphen aan den Rijn

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Huren in Holland Rijnland. Het inkomen van uzelf en uw partner of huisgenoten mag niet hoger zijn dan het maximum huishoudinkomen van € 38.035 (prijspeil 2019).

Als u bent ingeschreven als woningzoekende, kunt u reageren op het actuele aanbod van 17 deelnemende corporaties in 14 gemeenten via www.hureninhollandrijnland.nl.

Voorwaarden voor inschrijving

Sociale huurwoning

De maximale huur voor een sociale huurwoning is € 720,42 (prijspeil 2019). Door het passend toewijzen mogen huishoudens met recht op huurtoeslag huren tot een huur van € 607,46 (1- of 2-persoonshuishouden) of € 651,03 (3- en meerpersoonshuishouden) (prijspeil 2019).

Jongeren

Ook jongeren kunnen bij ons huren. Ben je jonger dan 23 jaar? Dan krijg je bij een aantal woningen zelfs een tijdelijke korting. Je woning kost dan niet meer dan € 424,34 per maand (prijspeil 2019). Dit is de subsidiabele huurprijs: de kale huurprijs inclusief het subsidiabele deel van de servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk. Word je 23 jaar, dan betaal je de volle huurprijs voor je woning. Op de website van Huren in Holland Rijnland staat er 'jongerenkorting' bij de woning als dit van toepassing is.

Wachttijd voor een huurwoning

De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop of Zwammerdam is 6 tot 8 jaar. Voor eengezinswoningen én voor woningen in de wijk Kerk en Zanen zijn de wachttijden vaak langer.

Heeft u dringend een woning nodig?

In noodgevallen hebben mensen soms dringend een andere woning nodig. Geldt dit voor u, dan kunt u urgentie aanvragen. Daarmee krijgt u voorrang op een deel van het woningaanbod.

Registratienummer kwijt?

Bent u uw registratienummer kwijt, meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs bij Woonforte - dit kan aan de balie in De Baronie Alphen aan den Rijn of aan de balie in de Zijde in Boskoop. Wij zoeken uw registratienummer graag voor u op.

 

 

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl