Seniorenwoning

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Sociale huurwoning | Seniorenwoning

Seniorenwoning

Bent u al wat ouder en wilt u graag zelfstandig blijven wonen? U kunt uw huis laten aanpassen óf op zoek gaan naar een zelfstandige seniorenwoning.

Foto senioren

U heeft in Alphen aan den Rijn verschillende mogelijkheden om als senior zelfstandig te blijven wonen. Het actuele aanbod van voor senioren geschikte woningen in Alphen aan den Rijn vindt u op de website van Huren in Holland Rijnland. Om te reageren op sociale huurwoningen van Woonforte moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Huurwoningen met voorrang voor senioren 

Woonforte verhuurt een aantal seniorenwoningen. De woningen zijn speciaal gebouwd of aangepast voor senioren. Ze zijn meestal gelijkvloers en toegankelijk voor looprek of scootmobiel. Ook zijn de woningen goed bereikbaar met openbaar vervoer, met winkels op loopafstand. U kunt bovendien gebruik maken van de activiteiten en dienstverlening van een zorgcentrum in de buurt.

Woonforte verhuurt deze woningen met voorrang aan mensen met een leeftijd van 55 jaar en ouder. Indien er geen geïnteresseerden in deze leeftijdscategorie zijn, maar wel interesse van woningzoekenden onder de 55 jaar, dan verhuurt Woonforte de woning aan deze woningzoekende met de langste inschrijfduur.

Geïnteresseerden met een leeftijd van 55 jaar of ouder krijgen echter altijd voorrang, ongeacht hun inschrijfduur. Een overzicht van de seniorenwoningen.

In uw eigen huis blijven wonen

Misschien heeft u alleen een paar aanpassingen en wat hulp nodig, zodat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld een traplift en een zitje in de douche. Voor aanvullende diensten kunt u terecht bij Participe en Tom in de Buurt. De gemeente betaalt mee aan de kosten voor het aanpassen van uw woning.

Meer informatie over het aanpassen van uw woning

Meer informatie over diensten voor senioren in Alphen aan den Rijn

Verzorgingshuizen

Er kan een moment komen dat wonen in uw eigen huis niet meer lukt. Dat is een moeilijke stap, maar soms kan het niet anders. Ook niet met extra hulp, mantelzorg en thuiszorg.

Dan is een zorgcentrum of verzorgingshuis een oplossing. Of een verpleeghuis als u extra verpleging nodig heeft.

Dit kan Woonforte helaas niet voor u regelen. Voor een plaats in een verzorgingshuis of verpleeghuis heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg: (0900) 249 24 90 of www.ciz.nl.

Meer informatie?

Woonforte wil u graag van dienst zijn wanneer u belangstelling heeft voor een seniorenwoning. Wij bespreken met u wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen deze te vervullen. Neem contact op met Woonforte voor een afspraak.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl