Bewoners Rode Dorp vieren feest

Op dinsdag 17 mei werd in het Rode Dorp de afronding van fase 1 feestelijk afgesloten. De oplevering van de nieuwe woningen van Woonforte en van de vernieuwde straten door de gemeente werd gevierd. Bewoners uit deze fases, Woonforte, gemeente, ERA Contour en Heijmans zetten hiermee een punt achter de bouwperiode van fase 1 die twee jaar duurde. 

Onthulling gevelsteen

Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.   

Kees Veldkamp, Rode Dorper in hart en nieren, en twee jonge bewoonsters onthulden de nieuwe gevelsteen. Kees Veldkamp woont al 61 jaar in het Rode Dorp en verhuisde op hoge leeftijd (87) naar een nieuwbouwwoning in zijn oude, vertrouwde wijk. 

“Wat een eer om de gevelsteen te mogen onthullen en hoe fijn is dat om dat met de jonge generatie uit het Rode Dorp te doen.”  

Voor de nieuwe gevelsteen heeft Woonforte een gedicht laten maken door de Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp.  

De oude gevelsteen uit 1920 is bewaard gebleven op de gevel en hangt tegenover de nieuwe gevelsteen op de Jan Nieuwenhuijzenstraat 8.   

Bedankje voor de klankbordgroep  

Tijdens de onthulling stond manager Wonen van Woonforte, Hans van Haastrecht, stil bij de voorbereidingen van het project in het Rode Dorp. Hans bedankte bewoners voor hun waardevolle bijdrage tijdens de voorbereidingen van het project.