Groot onderhoud 51 huurwoningen in Zwammerdam is klaar

Dat knapt op! Het groot onderhoud van 51 huurwoningen in de Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan is klaar.

Zeer energiezuinig wonen in Zwammerdam

Woonforte heeft de woningen goed geïsoleerd en de daken vernieuwd. In combinatie met het eerder uitgevoerde schilderwerk van de kozijnen en voordeuren in frisse, nieuwe kleuren is de facelift compleet.

De corporatie heeft deze flinke klus samen met aannemer Rutges Vernieuwt uitgevoerd. Onder andere zijn er gevels schoongespoten, waarna een waterafstotende laag is aangebracht. Voegwerk is vernieuwd, net als de regenpijpen en goten. Voor een beter binnenklimaat is in de woningen mechanische ventilatie aangebracht.

Energieprestatie woningen van label E naar label A

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor de woonlasten van huurders. Daarom investeerde de corporatie hier flink in energiebesparende maatregelen. Het energielabel ging van een gemiddeld energielabel E naar energielabel A. Deze huurwoningen in Zwammerdam zijn van boven tot onder geïsoleerd. In combinatie met de HR++ beglazing en nieuwe voordeuren die eerder zijn geplaatst, kunnen de bewoners flink besparen op hun energierekening. Elke woning heeft gratis zonnepanelen op het dak. Dat zien de bewoners direct terug op hun elektrarekening en ze wonen er ook nog eens veel comfortabeler.

In 2018 heeft Woonforte de woningen al van binnen opgeknapt: keukens, badkamers en toiletten zijn vernieuwd. De woningen zijn nu klaar voor een mooie toekomst.