Huurders blij met hun woning in De Ampère

De nieuwe huurwoningen van De Ampère aan de Gasfabriek in Alphen aan den Rijn zijn klaar. Woonforte verhuurt hier 63 drie- en vierkamerwoningen in de sociale huur en vrije sector.  

Omdat het erg druk is bij de nutsbedrijven was het nog even spannend of de oplevering aan de huurders volgens planning kon doorgaan. Gelukkig kregen de huurders een paar weken geleden het goede nieuws dat zij nog voor de Kerst kunnen beginnen met het inrichten van de nieuwe woning.  

Zorgappartementen 

Op de begane grond, eerste én tweede verdieping liggen 58 zorgwoningen voor bewoners van Philadelphia en Ipse de Bruggen. Ook zij hebben hun sleutel ontvangen en zijn druk bezig met de inrichting van de gezamenlijke ruimten en het woonklaar maken van de appartementen. Op de begane grond komen bedrijven.  

Lindy is één van de nieuwe huurders: “Ik ben echt superblij!” 

Zij gaat op de bovenste verdieping wonen. Zij laat een appartement achter dat binnenkort in de verkoop komt. Lindy: “Ik ben superblij dat ik deze woning heb gekregen. Het was mijn eerste keus. Toen ik de advertentie zag, droomde ik al helemaal weg. Ik zie mezelf al helemaal lopend naar het centrum gaan voor mijn boodschappen en voor iets lekkers op het terras. Echt mijn plek is dit, ik heb er zin in!”  

 Wooncrisis te lijf 

Woonforte is en blijft bezig om de wooncrisis te lijf te gaan en meer woningzoekenden een mooie woning te bieden. Die opgave blijft een constante uitdaging. Voorrang geven aan semioren uit eengezinswoningen en ook aan huurders uit voor verkoop geselecteerde woningen geeft kansen voor andere woningzoekenden én huurders die een woning willen kopen voor een volgende stap in hun wooncarrière.  

Meer nieuwe woningen 

Woonforte bouwt de komende 10 jaar bijna 2.500 nieuwe huurwoningen. Omdat de corporatie ook woningen sloopt en verkoopt, komen er in totaal 1.270 sociale huurwoningen bij. Op www.woonforte.nl/projecten staat het actuele projectenoverzicht.