Huurwoningen in Lauwers van het gas af!

Het is een primeur! Voor het eerst in Alphen aan den Rijn zijn woningen na een renovatie van het gas af. Bij nieuwbouwprojecten gebeurt het vaker maar bij bestaande bouw is het een heel ander verhaal.

Lauwers

De duurzaamheidsambities van Woonforte bij het project Lauwers waren heel hoog. Maar het is een geslaagd project! We zijn nog niet helemaal klaar. Hieronder lees je meer over de stand van zaken.

Niet zonder slag of stoot is dit resultaat bereikt. Compleet nieuwe, duurzame installaties in bestaande woningen plaatsen is een aparte tak van sport. Ook voor huurders, vooral in deze coronaperiode, kan dit best weleens ingewikkeld zijn. Met nieuwe installaties die energie besparen en zonnepanelen op het dak zijn de 28 eengezinswoningen nul-op-de-meter en de 28 maisonnettes bijna energieneutraal.

Complete facelift

Bij de woningen in Lauwers zijn de buitengevels geheel vernieuwd. Deze zeer goed geïsoleerde gevels kwamen prefab uit de fabriek (in zijn geheel). Het mooie ontwerp voor de buitenkant is gemaakt door Architectenbureau Bloemen. Zowel de eengezinswoningen als de maisonnettes hebben nieuwe gevels met kozijnen en beglazing. Op de geïsoleerde daken liggen zonnepanelen. Hiermee wekken de huurders zelf energie op. In de woningen is geen gasleiding meer. Huurders koken op inductie en de verwarming gaat via een nieuwe bodemwarmtepomp.

Klaar voor een duurzame toekomst

De eengezinswoningen zijn nu klaar. Nog wel met een paar kleine opleverpuntjes maar daar werken we aan. Ook de maisonnettes zijn bijna klaar voor een duurzame toekomst. Voor de buitenkant geldt dat de definitieve noodtrappenhuizen aan de beide kopgevels nog geplaatst moeten worden. Naar verwachting gebeurt dit rond de kerstvakantie.

 Lauwers

 Lauwers