Muurschildering in Antarctica

Vanaf deze week zijn in de entreehal van het appartementengebouw Antarctica een groep nieuwe bewoners te zien: keizerpinguïns. In opdracht van Woonforte heeft Joost Zwanenburg een mooie muurschildering gemaakt in de entreehal van dit woongebouw aan de Zuidpoolsingel.

Op de wand van de grote entreehal heeft Joost Zwanenburg van VijfB een graffiti-afbeelding gemaakt met keizerspinguïns. Deze pinquïnsoort komt voor in de zeeën rond het hele continent Antarctica en dus nu ook in de entreehal van Antarctica van Woonforte.

Bewonerskeuze

Eerst heeft Joost Zwanenburg een aantal ontwerpen gemaakt. Hieruit heeft de Bewonerscommissie Antarctica drie ontwerpen gekozen. Daarna zijn deze ontwerpen voorgelegd aan alle bewoners van het complex. Het afgebeelde ontwerp was (veruit) het meest gekozen ontwerp.
Helaas is een feestelijke oplevering van het kunstwerk met alle bewoners op dit moment niet mogelijk door de coronamaatregelen.

Muurschildering Antarctica het begin Het begin. 

Muurschildering Het eindresultaat.

Kunstwerk in entree Stationsplein

Ook in de entreehal van het Woonforte-gebouw Toor aan het Stationsplein prijkt een nieuw graffitikunstwerk van Joost Zwanenburg. Hier herleven oude tijden met iconen zoals het oude station, hotel Toor, de hondenkop. De bewoners zijn er blij mee: “We vinden het prachtig!”.

Muurschildering Toor  Muurschildering Toor  Muurschildering Toor