Nieuwe samenwerking makelaars

Woonforte ondertekende vanmiddag de samenwerkingsovereenkomsten met makelaars Drieman en Koppes.

Mirjam van der Ziel, directeur Koppes Makelaardij, en Gerben Hak, directeur Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, zetten hun handtekening op de contracten voor 2022. Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte kijkt uit naar een mooie samenwerking: "Beide makelaars zijn professionele organisaties die al jaren bekend zijn op de Alphense woningmarkt. Drieman Garantiemakelaars werkt al vele jaren met Woonforte aan het informeren van huurders en andere kandidaat-kopers. Koppes Makelaardij is een nieuwe samenwerkingspartner. Met elkaar zullen we de mogelijkheden om een eigen woning te kopen onder de aandacht brengen bij onder andere onze huurders." 

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen, vooral door het overbieden lopen ze kansen mis. Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning. De huurwoningen van Woonforte komen beschikbaar voor koopprijzen ongeveer gelijk aan taxatiewaarde. Met koopsommen rond de 220.000 euro komen zo meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze huishoudens met een middeninkomen.

Voorrang voor huurders

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning kopen. Dit is natuurlijk geen verplichting – zij kunnen gewoon blijven huren bij de corporatie. Andere huurders van Woonforte  krijgen voorrang als een woning vrijkomt voor de verkoop. Zij betalen de taxatiewaarde en hoeven dus niet over te bieden.

Woonforte InfoDesk

Vanaf januari 2022 kunnen huurders van Woonforte en andere geïnteresseerden bij de Woonforte InfoDesk bij Drieman en Koppes zich laten informeren over het kopen van een huurwoning.

Interesselijst – als eerste op de hoogte van een koopwoning

Huurders die interesse hebben in het kopen van een huurwoning of willen weten wat zij in hun situatie qua inkomen en toekomstperspectief kunnen kopen, kunnen zich aanmelden voor de interesselijst. Inschrijven kan via een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl of via de website van Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij.

Geïnteresseerden die geen huurder zijn, kunnen hun gegevens doorgeven aan Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij via www.drieman.nl en www.koppesmakelaardij.nl. Als er een huurwoning voor verkoop beschikbaar komt, ontvangen geïnteresseerden hiervan bericht.

Verkoop is noodzakelijk

Woonforte gaat woningen verkopen om de enorme nieuwbouwopgave te kunnen betalen. Nieuwe woningen zijn namelijk nodig om het enorme tekort aan woningen te lijf te gaan. Er is meer behoefte aan woningen voor jongeren, gezinnen en senioren. Alle nieuwbouwwoningen die de corporatie gaat bouwen, worden gebouwd met een verlies, een zogenaamd onrendabel deel. Dit onrendabele deel kan de corporatie niet lenen en moet dus uit eigen financiën komen. Met de verkoop van een deel van de woningen kan Woonforte de komende 10 jaar bijna 2,500 nieuwe sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn bouwen.