Nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg en ‘s Molenaarshoek

Aan de Zaagmolenweg gaat Woonforte 91 tijdelijke woningen bouwen voor maximaal 20 jaar. 

Op donderdag 30 september organiseerden gemeente Alphen aan den Rijn, Niersman Projectontwikkeling en Woonforte een informatieavond voor omwonenden over de ontwikkeling van woningbouw aan de Zaagmolenweg en de ‘s Molenaarshoek. Woonforte bouwt 91 tijdelijke woningen en Niersman projectontwikkeling heeft plannen voor ruim 200 woningen.  

Zaagmolenweg - De woningnood te lijf 

In Alphen- Stad is de druk op de woningmarkt heel hoog. Daar loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning op tot 6 jaar. Om een klein stukje van deze woningnood op te lossen bouwt Woonforte aan de Zaagmolenweg 91 tijdelijke sociale huurwoningen voor maximaal 20 jaar. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Woonforte verwacht voor de bouwvakantie 2022 de woningen op te leveren aan de nieuwe huurders. Reageren kan nog niet. Houd onze berichtgeving in de gaten.  

Monique Brewster, directeur- bestuurder WoonforteWe zijn heel blij met deze nieuwe locatie. We werken hard aan meer woningen in Alphen aan den Rijn. Met deze tijdelijke woningen bieden we de wooncrisis in Alphen aan den Rijn het hoofd, vooral voor de groepen die het hard nodig hebben." 

Wethouder Gerard van As is het hier van harte mee eens. ‘Dit is de eerste locatie in onze gemeente waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden. We bekijken of er ook tijdelijke woningen in onze kernen gerealiseerd kunnen worden. Groot voordeel van deze woningen is dat ze snel gebouwd kunnen worden. En dat is belangrijk, omdat het voor verschillende groepen nu heel lastig om een betaalbare huurwoning te vinden, denk aan jongeren of mensen na een echtscheiding.’

‘s Molenaarshoek

Op de oude locaties van de Asfaltcentrale en bakkerij Visser heeft Niersman Projectontwikkeling een plan uitgewerkt voor ruim 200 woningen. Het plan, uitgewerkt door van Egmond Architecten, richt zich ook voor een groot deel op de betaalbare markt. In het plan zijn 35% sociale huurappartementen voorzien, naast 40% middenhuur en -koop appartementen. Verder zullen er ook duurdere koopappartementen en grondgebonden woningen worden gerealiseerd zodat een gemêleerde nieuwe woonwijk ontstaat. In samenwerking met Flux landscape architecture,is daarbij gekeken naar de overgang tussen water en polder. Hiermee is de eerste stap gezet naar deze nieuwe woonwijk in Alphen aan den Rijn.

Robert Gras, projectontwikkelaar bij Niersman: “We willen graag snel doorpakken op deze locatie om de woningnood in Alphen aan den Rijn wat te verlichten. We zien hier goede kansen om samen met de gemeente een fraaie woonwijk aan Alphen toe te voegen”