Onjuistheden in het AD over Briljantflat

De afgelopen weken stonden er meerdere berichten in het AD over een incident in de Briljantflat. Hierin staan dingen die niet waar zijn. Hoe zit het echt?

In het AD staat dat er drie dagen lang een bloedspoor in de flat heeft gelegen. De schoonmaker zou op zondag gestopt zijn met schoonmaken omdat die op zondag niet wordt betaald. Dit alles is niet waar.

Wat is er gebeurd?

Wij hebben van de politie begrepen dat het slachtoffer een beschonken man was die verklaarde over glas te zijn gevallen. De politie noemt het daarom van een ongeval. De man had nogal wat bloedverlies en daarom lag er bloed op de vloer en trap.

Hoe zit het met de schoonmaak?

Het incident is op zaterdagavond gebeurd. Op zondagochtend is het schoonmaakbedrijf direct aan de slag gegaan met het schoonmaken. Zij hebben de vloeren en trappen opgeruimde en schoongemaakt. Alleen gingen de bloedvlekken niet helemaal van het geribbelde aluminium (traanplaat) dat op de traptreden zit. Daarvoor heeft het schoonmaakbedrijf direct speciaal schoonmaakmiddel besteld. Dat kwam maandagmiddag binnen en dinsdagochtend om 7 uur heeft het schoonmaakbedrijf ook de vlekken van de traanplaat verwijderd. Daarna heeft het schoonmaakbedrijf het reguliere schoonmaakwerk gedaan.

Woonforte is niet de eigenaar

In diverse artikelen in het AD staat dat Woonforte eigenaar is van de flat. Dat is niet correct. De flat is van een vereniging van eigenaren. Binnen die vereniging is Woonforte één van de eigenaren. Er zijn 168 woningen, daarvan zijn er 74 van particuliere eigenaren en 94 van Woonforte. De VvE beheerder en het VvE bestuur zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak, inhuur van de huismeester en andere zaken rondom het beheer. De huismeester is dus niet in dienst van Woonforte en wordt ook niet door Woonforte ingehuurd maar door de VvE-beheerder en bestuur.