Oplevering sociale huurwoningen van project De Zaagmolen

Woensdag 1 november heeft de eerste trotse bewoner van één van de woningen van project De Zaagmolen in Alphen aan den Rijn zijn sleutel ontvangen uit handen van wethouder Gerard van As en Monique Brewster directeur-bestuurder van Woonforte.

In totaal zijn aan de Zaagraamweg 91 woningen gerealiseerd. 73 Woningen zijn verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Woningcorporatie Woonforte is blij dat de woningen nu bewoond kunnen worden.  Monique Brewster: “Door de woningcrisis hebben vooral jongeren en herstarters grote moeite om een woning te vinden. Het is fantastisch dat doormiddel van deze relatief snelle bouw nu 91 woningzoekenden een thuis hebben.”

Marijn Philippo is een van de nieuwe bewoners en heel blij met zijn eerste woning. “Ik ga voor het eerst op mijzelf wonen en neem afscheid van het huis van m’n ouders. De Zaagmolen is voor mij de perfecte plek om te mogen wonen, voor mij is dit precies wat ik zocht en kijk ik er enorm naar uit.”

Duurzaam en snel gebouwd

De woningen zijn bijna helemaal in de fabriek van Daiwa House Modular Europe gemaakt en daarna kant-en-klaar met keuken en badkamer vervoerd op een vrachtwagen om verder afgewerkt te worden. Het voordeel is dat de woningen op deze manier heel snel klaar zijn. De woningen aan de Zaagraamweg mogen 15  tot maximaal 20 jaar aan de Zaagraamweg blijven staan. De woningen kunnen na 15 jaar worden hergebruikt of verplaatst.

Dennis Kos, Projectleider Woningbouw bij Daiwa House Modular Europe: “Het voordeel van modulaire bouw is dat het een relatief stil bouwsysteem is. Je zet een kraan neer en plaatst de modules, maar van bouwherrie heb je bijna geen last. Dat maakt het heel geschikt als oplossing binnen de bebouwde omgeving.”

Veel belangstelling 

Er was veel belangstelling voor de studio’s, twee- en driekamerwoningen. In totaal hebben er circa 2500 woningzoekenden gereageerd op de woningen. De toewijzing van de woningen ging deze keer op basis van loting, waardoor inschrijftijd niet mee telde.