Philadelphia en Woonforte ondertekenen huurovereenkomst

Op maandag 3 augustus vond de officiële sleuteloverhandiging plaats bij het naastgelegen restaurant De Verrassing. Regiomanager Eric de Jong van Philadelphia Werk & Begeleiding Zuid Holland Zeeland en Rosita Pauëlsen, manager Bijzonder Vastgoed van Woonforte ondertekenden de huurovereenkomst voor de locatie aan de Polluxstraat 3.

Philadelphia is al jaren actief in Alphen aan den Rijn en omgeving. Naast de woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Philadelphia ook ambulante ondersteuning en dagbesteding, leren en werken. De dagbesteding werd tot nu toe voornamelijk intern op de woonlocaties aangeboden. Dat gaat nu veranderen. Per november van dit jaar start de dagbesteding met het leren en werken vanuit de nieuwe locatie aan de Polluxstraat 3 in Alphen aan den Rijn. Woonforte verhuurt de veelzijdige ruimte.

Officiële ondertekening

Op maandag 3 augustus vond de officiële ondertekening plaats bij het naastgelegen restaurant De Verrassing. Een toepasselijke locatie omdat deze gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Regiomanager Eric de Jong van Philadelphia Werk & Begeleiding Zuid-Holland Zeeland ontving uit handen van Rosita Pauëlsen, manager Bijzonder Vastgoed van Woonforte de sleutels voor de nieuwe locatie.

Maatschappelijke betrokkenheid

Rosita Pauëlsen van Woonforte is blij dat Philadelphia de nieuwe huurder wordt van de ruimte aan de Polluxstraat. “We vinden het bij Woonforte erg belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. We zetten als woningcorporatie graag een stapje meer. Het is belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en verder kunnen komen. Philadelphia past daarom prima als nieuwe huurder in de Polluxtraat.”

Talentonwikkeling

Regiomanager Eric de Jong: “Bij Philadelphia denken we graag in mogelijkheden. Iedereen heeft talenten en verdient de gelegenheid en ruimte om die te ontdekken en verder te ontwikkelen. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden, van (belevingsgerichte) dagbesteding, werkervaringsplekken, stages en leerwerktrajecten tot het vinden en behouden van werk door middel van jobcoaching. In Alphen aan den Rijn boden we nog voornamelijk dagbesteding op de woonlocaties, maar we merkten dat mensen op werkgebied ook de behoefte hebben om echt mee te doen in de maatschappij. Ze willen een bijdrage leveren, ervaring opdoen en zich ontwikkelen. Philadelphia begeleidt dit proces met de deelnemers. Dit doen we zo innovatief mogelijk met een jarenlange kennis en ervaring.”
“Ons team in Alphen aan den Rijn staat te trappelen om te starten en samen met de deelnemers te gaan werken aan hun talentontwikkeling. Gelukkig kwam deze ruimte van Woonforte op ons pad. Ook omdat Woonforte maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vindt, raakten beide partijen al snel enthousiast om hier een mooie dagbesteding, leer- en werkplek van te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Sanne en Eric openen de deur van nieuwe locatie Polluxstraat 3

Sanne van der Veen, manager Dienstverlening, en Eric de Jong, regiomanager, beiden van Philadelpia, openen de deur van hun nieuwe locatie aan de Polluxstraat:
"We hebben er zin in om hier aan de slag te gaan!"