Ruim 1,1 miljoen kostenbesparing voor 2.000 huurders

Woonforte heeft de afgelopen twee jaar op 2.000 huurwoningen zonnepanelen gelegd. De huurders kregen de panelen gratis. Die zonnepanelen tezamen hebben een kostenbesparing op de elektrarekening van 1,1 miljoen euro opgeleverd. Dat is een flinke verlaging van de woonlasten. De corporatie gaat ook in 2021 door met het plaatsen van gratis zonnepanelen. Het gaat om nog eens 1.000 eengezinswoningen.

Verlagen van woonlasten

Het verlagen van de woonlasten voor haar huurders is een doelstelling waar de corporatie al jaren aan werkt. Dit kunnen gratis zonnepaneelinstallaties zijn maar ook het isoleren van daken, gevels en kruipruimten en het plaatsen van energiezuinige verwarmingsinstallaties. Woonforte heeft dit jaar zelfs twee pilotprojecten met een grootschalige verduurzaming afgerond. Het gaat in totaal om 257 huurwoningen in de Lauwers en in Akkerwinde en Boterbloemweg.

Blijven investeren

Woonforte heeft de afgelopen jaren al veel woningen geïsoleerd. De komende jaren blijft de corporatie investeren in het isoleren van bestaande huurwoningen. Denk bijvoorbeeld aan isoleren van daken, spouwmuren en kruipruimten. Alle nieuwbouwwoningen van Woonforte zijn vanaf 2021 energieneutraal of nul-op-de-meter.

infographic