Woonforte start groot onderhoud Hof van Alfen

Deze maand start het groot onderhoud voor de 83 huurwoningen in Hof van Alfen. Woonforte gaat het gebouw isoleren en flink opknappen.

Op het dak komen zonnepanelen. Het gebouw krijgt een facelift met nieuwe entree, frisse kleur op de kozijnen, nieuwe balkonhekken en nieuwe zonneschermen.

ERA Contour gaat de komende maanden in opdracht van de corporatie aan de slag. Naast buitenschilderwerk vindt er onderhoud plaats aan de daken, de balkons en de algemene ruimten. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn heeft voor het Hof van Alfen een ontwerp gemaakt met een moderne, frisse uitstraling.

In juli zijn schilders al gestart in de algemene ruimten met het schilderen van een frisse kleur op de binnenkozijnen, de plafonds en de voordeuren van de woningen. Daarnaast komt er ook nieuwe vloerbedekking in de algemene ruimten van het gebouw.

Nieuwe, veilige entree

De nieuwe entree aan de Prins Hendrikstraat is een verbetering van de veiligheid. Voortaan zijn de postkasten van buitenaf te vullen en van binnenuit voor de bewoners te legen. Dit voorkomt zoveel mogelijk ongenode bezoekers in de algemene hal. Ook plaatst Woonforte in elke woning twee rookmelders.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten van huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. De spouwmuren en de kruipruimte krijgen goede isolatie. Er komt HR++ glas en energiebesparende ledverlichting in de algemene ruimten. Ook plaatst Woonforte gratis zonnepanelen op de daken – voor elke woning komen vier panelen. De besparing in de elektrakosten komen ten gunste van de huurders zelf.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.