Hellenbroeckstraat

In de Hellenbroeckstraat staan vier nieuwe houten eengezinswoningen. 

Compact wonen in een houten woning

Woonforte kiest voor de duurzame en circulaire oplossing van Startblock BV. De woningen zijn volledig gemaakt van hout. Het hout is op een speciale manier verwerkt: cross laminated timber (CLT). De compacte eengezinswoningen worden in de fabriek geheel afgebouwd en mede door het materiaal gebruik van hout zijn de woningen duurzaam. De woningen hebben een zeer goede isolatie, zonnepanelen op het dak en geen aansluiting op gas. Ze zijn zeer energiezuinig: nul-op-de-meter. De energiezuinige en volledig op elektriciteit werkende ventilatiewarmtepomp zorgt voor een aangenaam comfort in het hele jaar. Deze verwarmt de woning in de winter, koelt de woning in de zomer en de ingebouwde boiler is voor het warme water. 

Ideale woningen voor (kleine) gezinnen 

De vierkamerwoningen hebben een oppervlakte van 78 m2. De keuken komt aan de voorkant van de woning en de woonkamer kijkt uit op de tuin en de berging. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer en op de tweede verdieping is één slaapkamer en bergruimte.

De inschrijving is gesloten.

Voorrangsregels 

  1. Woningzoekenden met een lokale binding met Zwammerdam krijgen voorrang. Dit is als u de laatste tien jaar minstens zes jaar onafgebroken in Zwammerdam woont/heeft gewoond of minimaal 19 uur werkt in Zwammerdam.
  2. Als er geen kandidaten met lokale binding zijn dan krijgen u voorrang als u een woning van Woonforte leeg achterlaat. 
  3. Zijn er vervolgens geen kandidaten die een huurwoning van Woonforte achterlaten dan gaat de woning aan de kandidaat die het langst ingeschreven staat als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Toewijzingsvoorwaarden

Kandidaten moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  • huishoudgrootte: minimaal 2 personen
  • (bruto) jaarhuishoudinkomen: tussen € 34.575 en € 48.625

Wat ga ik betalen?

Huurprijs van deze sociale huurwoning is € 808,06 (prijspeil 2023).

Naast de huur betaalt de huurder een Energieprestatievergoeding (EPV). Deze bedraagt € 103,- per maand.
De woningen zijn nul-op-de-meter. Voor de investering in deze duurzame en zeer energiezuinige woning vraagt Woonforte een energieprestatievergoeding. Hiermee garandeert de corporatie dat de door de woning opgeleverde energie (zonnepanelen) voldoende is voor een gemiddeld verbruik van twee volwassenen en een kind - een gezin dat duurzaam omgaat met de geleverde energie. Met als resultaat een zeer lage energierekening. Als u verder geen extra verbruikskosten heeft, betaalt u alleen het vastrecht.  

Korte bouwtijd  

De woningen zijn in de fabriek afgemaakt en op een vrachtwagen naar de locatie getransporteerd. Bij de bouw en het vervoer is bijna geen stikstofuitstoot - dat is positief voor het milieu.
Vervolgens zijn de nieuwe woningen in paar dagen tijd van buiten verder afgewerkt. Deze zeer korte 'bouwtijd' maakt dat de overlast voor de buurt heel beperkt is en de huurders er snel kunnen wonen.
 

Planning

De vier houten woningen staan al op hun plek in de Hellenbroeckstraat in Zwammerdam. Op dit moment vinden nog werkzaamheden plaats op het dak (zonnepanelen), de afwerking van binnen en het straat- en tuinwerk moet nog gebeuren. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders tussen eind februari en eind maart hun sleutel. 

Speciaal ontworpen voor Woonforte  

Startblock bouwde eerder dit soort compleet houten woningen voor starters. Dat waren kleinere units. Speciaal voor Woonforte ontwierp het bedrijf Startblock een  compacte eengezinswoning, de Tree. Hiermee kunnen kleine gezinnen een mooie, unieke woonplek krijgen. 
Wilt u een idee krijgen van deze houten eengezinswoning? Bekijk dan hier de informatie over Tree van Startblock (aan de illustraties kunt u geen rechten ontlenen).