Rode Dorp

De oude woningen in het Rode Dorp maken plaats voor 172 nieuwe eengezinswoningen. De woningen worden gesloopt en gebouwd in drie fases. De huidige huurders mogen terugkeren naar het Rode Dorp. 

Planning 

Fase 1 en 2 zijn afgerond. Fase 3 start binnenkort. De sloopwerkzaamheden staan op de planning voor begin 2024. Naar verwachting start de verhuur van deze comfortabele nieuwe eengezinswoningen in het voorjaar van 2024.

Eengezinswoningen

Alle woningen zijn eengezinswoningen. De indeling:

  • begane grond: een huiskamer met open keuken,
  • eerste verdieping: drie slaapkamers, ruime badkamer
  • tweede verdieping: zolder met installatieruimte
  • Iedere woning heeft een achtertuin en soms een voortuin  

Energiezuinige woningen

De nieuwe woningen zijn nul-op-de-meter-woningen. De woningen zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. De woningen krijgen een bodemwarmtepomp voor de verwarming. En een warmte terugwinsysteem voor de ventilatie. Dat betekent dat deze woningen, bij normaal energiegebruik, ongeveer evenveel energie verbruiken dan dat er wordt opgewekt. Daardoor hebben de huurders nauwelijks tot geen energiekosten. En zijn de nieuwe woningen klaar voor een duurzame toekomst. 

De gemeente werkt ook in de wijk

De gemeente voert groot onderhoud uit aan de openbare ruimte. Het riool wordt vervangen, de straten opgehoogd en opnieuw ingericht. De firma Heijmans voert deze werkzaamheden uit. Al het nieuws over de werkzaamheden van Woonforte én de gemeente vindt u op www.rodedorpalphen.nl. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief die u automatisch in uw mailbox krijgt. U kunt ook uw vragen of opmerkingen melden via deze website.  

Nieuwsgierig naar dit nieuwbouwproject?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe huurwoningen in het Rode Dorp en andere nieuwbouwprojecten van Woonforte? Abonneer u op het gratis Nieuwbouwjournaal. Zodra er nieuws is, krijgt u deze nieuwsbrief automatisch in uw mailbox.

Mini documentaire Rode Dorp

In het Rode Dorp worden oude huurwoningen gesloopt en vervangen voor nieuwe energiezuinige woningen. Deze woningen hebben dezelfde sfeer als de oude woningen. Veel huurders keren weer terug in hun vertrouwde Rode Dorp. Een uniek project. De sloop nieuwbouw gebeurt in 3 fasen. Deze film gaat over de eerste fase.