Rode Dorp

De oude woningen in het Rode Dorp maken plaats voor 172 nieuwe eengezinswoningen. De woningen zijn aan vervanging toe. Daarom is een plan gemaakt om de huurwoningen in de wijk te vernieuwen. De woningen worden gesloopt en gebouwd in drie fases. De huurders mogen terugkeren naar het Rode Dorp. 

Eengezinswoningen

Alle woningen zijn eengezinswoningen. De indeling is als volgt:

  • begane grond: een huiskamer met open keuken,
  • eerste verdieping: drie slaapkamers, ruime badkamer
  • tweede verdieping: zolder met installatieruimte
  • Iedere woning heeft een achtertuin en soms een voortuin  

Energiezuinige woningen

De nieuwe woningen zijn nul-op-de-meter-woningen. De woningen zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. De woningen krijgen een bodemwarmtepomp voor de verwarming. En een warmte terugwinsysteem voor de ventilatie. Dat betekent dat deze woningen, bij normaal energiegebruik, ongeveer evenveel energie verbruiken dan dat er wordt opgewekt. Daardoor hebben de huurders nauwelijks tot geen energiekosten. En zijn de nieuwe woningen klaar voor een duurzame toekomst. 

(Voorlopige) Planning 

De bouw vordert. De eerste woningen zijn aan het eind van het jaar klaar. In het voorjaar van 2022 zijn alle woningen van fase 1 opgeleverd. De sloop en nieuwbouw van de woningen in fase 2 start zes weken na de oplevering van de woningen van fase 1. In dezelfde periode vragen wij de bewoners van fase 2 of ze terug willen keren naar het Rode Dorp en naar welke woning. Fase 3 start na de nieuwbouw van fase 2. de verwachting is op dit moment halverwege 2023.

De gemeente werkt ook in de wijk

De gemeente voert groot onderhoud uit aan de openbare ruimte. Het riool wordt vervangen, de straten opgehoogd en opnieuw ingericht. De firma Heijmans voert deze werkzaamheden uit. Al het nieuws over de werkzaamheden van Woonforte én de gemeente vindt u op www.rodedorpalphen.nl. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief die u automatisch in uw mailbox krijgt. U kunt ook uw vragen of opmerkingen melden via deze website.  

Nieuwsgierig naar dit nieuwbouwproject?

De woningen in de eerste fase zijn al verhuurd. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwbouwwoningen in Het Rode Dorp en andere nieuwbouwprojecten van Woonforte? Abonneer u dan op het gratis nieuwbouwjournaal  Zodra er nieuws is, krijgt u de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox.