Rode Dorp voor omwonenden

In de wijk het Rode Dorp vervangen we 172 huurwoningen voor 172 nieuwbouw eengezinswoningen. We voeren de plannen in drie fases uit. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 2025.

ERA Contour bouwt de woningen

In november 2020 selecteerde  Woonforte ERA Contour om de woningen in het Rode Dorp te bouwen. De belangrijkste reden: zij hebben veel ervaring met bouwen in een wijk met bestaande woningen. Voor het Rode Dorp is gekozen om deze uit te voeren met zo veel mogelijk prefab-onderdelen. De ruwbouw gaat hierdoor sneller en er is minder verkeer rond de bouwplaats. Vooral dat laatste is prettig voor de bewoners van het Rode Dorp. 

Schouwen

Voordat we starten met het slopen van de woningen van iedere fase voert de firma Hanselman een inspectie uit in de omliggende woningen. Zij nemen foto's en maken een uitgebreid rapport van de staat van uw woning. Dat doen ze aan de buitenkant en de binnenkant. De eigenaren van de woningen krijgen ruime tijd van te voren een afspraak voor de inspectie en ontvangen het rapport.

Slopen

Kjeld Sloop en Asbest voert de sloop van de woningen uit. 

Heien

Er wordt niet traditioneel geheid, dat veroorzaakt te veel trillingen. Om die overlast te voorkomen, hebben wij gekozen om de funderingspalen te boren. Deze manier veroorzaakt nauwelijks trillingen en geluidsoverlast. De kans op schade wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Verkeer

In overleg met de gemeente bepalen we hoe het vrachtverkeer door de wijk rijdt. Daarbij zorgen we voor veilige aan en uitrijroutes. Overlast voorkomen we helaas niet. Wel doen we er alles aan om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De firma Handelman maakt van de woningen die aan de aanrijroutes liggen ook een uitgebreid rapport. De eigenaren van deze woningen krijgen tijdig bericht voor een afspraak en inzicht in het rapport. 

Werkzaamheden van de gemeente

De gemeente voert groot onderhoud uit aan de openbare ruimte. Het riool wordt vervangen, de straten opgehoogd en opnieuw ingericht. De firma Heijmans voert deze werkzaamheden uit. Deze duren tot ongeveer 2026.

Al het nieuws over de werkzaamheden van Woonforte en de gemeente

U vindt het nieuws op www.rodedorpalphen.nl. Daar kunt u zich aanmelden zodat u het laatste nieuws automatisch in uw mailbox krijgt. U kunt ook uw vragen of opmerkingen melden via deze website.