Zaagmolenweg

Jongeren en herstarters opgelet!

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte 91 nieuwe sociale huurwoningen. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Woonforte verwacht de oplevering in het najaar 2023.  

73 woningen worden met voorrang verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden.  

Wonen in De Zaagmolen 

De 91 woningen zijn verdeeld over twee compacte woongebouwen. In De Zaagmolen komen studio’s, twee- en driekamerappartementen. Ook krijgt het gebouw een centraal paviljoen voor de bewoners. Hier kun je samen met de buurtbeheerder activiteiten organiseren en bezoek ontvangen. In het gebouw is geen lift aanwezig.

Type woning Aantal Oppervlakte Kale huurprijs
Studio 25 22,5 m2 € 452
Tweekamerwoning 46 36,0 m2 € 532
Driekamerwoning 20 54,0 m2 € 612
 • 54 woningen worden verdeeld onder de starters.  
 • 19 woningen worden verdeeld onder de herstarters.  
 • 9 woningen zijn gereserveerd voor bijzondere toewijzing voor statushouders.  
 • 9 woningen zijn gereserveerd voor doorstromers uit een zorginstelling. 

De toewijzing gaat anders

De toewijzing van de woningen gaat anders dan bij andere woningen. Woonforte selecteert de huurders voor De Zaagmolen op basis van een intakegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd voor dit gesprek. Je inschrijftijd telt dus niet mee. Je krijgt een huurcontract voor onbepaalde tijd. 

Helemaal bijzonder: je behoudt je inschrijftijd! Het behouden van de inschrijftijd maakt de zoektocht straks naar een volgende passende huurwoning makkelijker. 

Sta je al ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland? 

Vanaf 18 april worden de woningen geadverteerd via Huren in Holland Rijnland. Om te kunnen reageren op een woning moet je hier ingeschreven staan als woningzoekende. Sta je nog niet ingeschreven, doe dat dan snel op Huren in Holland Rijnland.

Kom naar de informatiebijeenkomst 

Zie jij jezelf al wonen in De Zaagmolen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten op woensdag 12 april. We starten op verschillende tijden een korte bijeenkomst. Om iedereen goed te informeren over De Zaagmolen krijg je hier eerst een informatiefilm te zien. Na deze film is er een vragenronde, waar je jouw vragen kunt stellen. In totaal duurt de bijeenkomst 30 minuten. 

Wanneer: 
Woensdag 12 april 

Starttijden: 

13.30 uur

17.30 uur

14.15 uur

18.15 uur  

15.00 uur  (niet beschikbaar)

19.00 uur (niet beschikbaar)

15.45 uur  (niet beschikbaar)

 

Waar:  
Wijkcentrum Kaju Putih  
Dennenlaan 3, 2404 BX, Alphen aan den Rijn 

> Kom jij ook? Schrijf je hier in 

Wanneer past wonen in De Zaagmolen bij jou? 

In De Zaagmolen wonen straks jongeren tot 28 jaar, herstarters en statushouders naast elkaar. Daarom zoekt Woonforte huurders die prettig samen kunnen wonen en er een succes van willen maken.

Tijdens het intakegesprek vragen we naar je motivatie om te wonen in De Zaagmolen. 

Wonen in het groen 

De Zaagmolen staat op een mooi en rustig plekje in Alphen, midden in het Groene Hart en vlak bij het water. De Oude Rijn en Heimanswetering liggen namelijk om de hoek. 

Winkelcentrum De Herenhof is op fietsafstand. Hier vind je maar liefst drie grote supermarkten en nog veel meer winkels. In gemiddeld 10 minuten fietsen ben je in het centrum van Alphen. 

Nieuwsgierig naar dit nieuwbouwproject?

Wil je op de hoogte blijven de start van de verhuur van dit project en het laatste nieuwbouwnieuws? Abonneer je dan gratis op het Nieuwbouwjournaal. Zodra er nieuws is, krijg je deze nieuwsbrief automatisch in je mailbox. Of volg ons op Facebook.

Zaagmolenweg

Veel gevraagd over Zaagmolenweg

Wat voor woningen komen er aan de Zaagmolenweg?

Algemeen

In De Zaagmolen komen drie type woningen:

 • 25 studio's van 22,5 m2
 • 46 tweekamerappartemeten van 36 m2
 • 20 driekamerappartementen van 54 m2

De woningen in De Zaagmolen zijn sociale huurwoningen.

Wanneer worden de woningen in De Zaagmolen opgeleverd?

Algemeen

De woningen worden naar verwachting najaar 2023 opgeleverd. 

Wanneer zijn de woningen in De Zaagmolenweg klaar om in te wonen?

Algemeen

De verwachting is dat de woningen klaar zijn in het najaar van 2023. Dit is afhankelijk van flora- en fauna- onderzoek, de aansluiting van nutsvoorzieningen (elektra en water) en de weersomstandigheden. De verhuur van de appartementen start al eerder, eind april 2023. Houd onze berichtgeving in de gaten voor start van de verhuur. 

Informatie over onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze website. U kunt zich aanmelden voor het gratis Nieuwbouwjournaal. Zo blijft u op de hoogte van het allerlaatste nieuws van Woonforte. U ontvangt deze nieuwsbrief in uw mailbox wanneer er nieuws is.

Waar en wanneer is de informatiemarkt over De Zaagmolen?

Algemeen

De informatiemarkt vindt plaats op woensdag 12 april in wijkcentrum Kaju Putih. We starten op verschillende tijden een korte bijeenkomst. Kijk hier voor meer informatie en meldt u aan voor een starttijd.

Is de huurprijs al bekend voor de appartementen aan de Zaagmolenweg?

Algemeen

De volgende huurprijzen gelden in De Zaagmolen: 

Studio’s    
Kale huurprijs € 452,00 
 
Tweekamerwoningen 
Kale huurprijs € 532,00 
 
Driekamerwoningen 
Kale huurprijs € 612,00  


Informatie over onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze website.

U kunt zich aanmelden voor het gratis Nieuwbouwjournaal. Zo blijft u op de hoogte van het allerlaatste nieuws van Woonforte. U ontvangt deze nieuwsbrief in uw mailbox wanneer er nieuws is.

Wie kan reageren op de woningen in De Zaagmolen?

Algemeen

Iedereen kan reageren op de woningen. Maar jongeren tot 28 jaar en herstarters krijgen voorrang. Herstarters zijn alleenstaande ouders na een verbroken relatie met 1 of 2 inwonende minderjarige kinderen. Vaak krijgen zij geen urgentie maar hebben wel met spoed een woning nodig. 

Wat zijn de voorwaarden om voorrang te krijgen voor een woning in De Zaagmolen?

Algemeen

Starters en herstarters krijgen voorrang als zij voldoen aan de volgende voorwaarden: 

Starter 

 • U bent op het moment van reageren op de woning minimaal 18 jaar en maximaal 27 jaar oud.  
 • Als u met 2 personen reageert, moeten beide personen op het moment van reageren jonger zijn dan 28 jaar. 
 • U voldoet aan de inkomenseisen. 
 • U heeft lokale binding met Alphen aan den Rijn. 
 • U laat geen woning leeg achter.

Herstarter

 • U bent een alleenstaande ouder met 1 of 2 inwonende minderjarige kinderen. 
 • U voldoet aan de inkomenseisen. 
 • U heeft een urgente huisvestingsvraag of bent thuisloos. Dit betekent dat u geen duurzame woon- of verblijfplaats heeft en geen woning leeg achterlaat. 
 • U heeft lokale binding met Alphen aan den Rijn. 


Lokale binding
 

U bent de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar onafgebroken ingeschreven geweest in de gemeente Alphen aan den Rijn. 

of 

U werkt/studeert minimaal 19 uur per week in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens het intakegesprek vragen we naar uw motivatie om te wonen in De Zaagmolen. 

Hoe gaat de toewijzing van de woningen in De Zaagmolen?

Algemeen

De toewijzing van de woningen gaat anders dan bij andere woningen. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd voor een intakegesprek. Woonforte selecteert de huurders op basis van dit gesprek. Uw inschrijftijd telt dus niet mee.  

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning in De Zaagmolen?

Algemeen

Eind april worden de woningen in De Zaagmolen aangeboden via Huren in Holland Rijnland. Houd onze berichtgeving in de gaten.

Om te reageren op de woningen moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij www.hureninhollandrijnland.nl. U heeft 8 dagen de tijd om te reageren op een woning. De toewijzing gaat bij deze woningen net even anders. Een intakegesprek maakt deel uit van de toewijzing van de woning. 

Vervalt mijn inschrijving bij Huren in Holland Rijnland wanneer ik een woning accepteer in De Zaagmolen?

Algemeen

Nee, u behoudt uw inschrijving bij Huren in Holland Rijnland. Het behouden van de inschrijftijd maakt uw zoektocht naar een volgende woning makkelijker. 

Als ik straks 28 jaar oud ben, moet ik dan mijn woning in De Zaagmolen uit?

Algemeen

Nee, u hoeft niet de woning uit wanneer u 28 wordt. Alleen op het moment van reageren op de woning mag u niet ouder zijn dan 27 jaar. U krijgt een contract voor onbepaalde tijd. 

Kan ik ook huurtoeslag krijgen als student bij de woningen in De Zaagmolen?

Algemeen

Ja, dat kan. De woningen in De Zaagmolen zijn namelijk zelfstandige woningen. Maak een proefberekening op de site van de Belastingdienst.  

Is samenwonen in De Zaagmolen toegestaan?

Algemeen

Samenwonen is toegestaan. Als starter moet u wel allebei jonger dan 28 jaar zijn op het moment van reageren op de woning.  

Waarom zijn de woningen aan de Zaagmolenweg tijdelijk?

Algemeen

Het woningtekort is groot. Ook in Alphen aan den Rijn. Om snel het woningtekort te verminderen, bouwen wij tijdelijke huurwoningen. Tijdelijke woningen kunnen sneller worden gebouwd door aangepaste procedures dan permanente woningen. De verwachting is dat de woningen maximaal 20 jaar blijven staan. 

Is De Zaagmolen geschikt voor een rolstoel of scootmobiel?

Algemeen

Nee, De Zaagmolen is niet geschikt voor een rolstoel of een scootmobiel.