Reparaties

U bevindt zich hierzo: Home | Ik ben huurder | Reparaties

Reparaties

Heeft u een storing of is er iets kapot? In sommige gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de reparatie hiervan, in andere gevallen lost Woonforte het voor u op.

klusjesman

Zelf repareren

U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor een deel van de reparaties of onderhoudsklussen in uw woning. Bijvoorbeeld:

  • Lekt de kraan omdat het kraanleertje kapot is? Hiervoor bent u als huurder zelf verantwoordelijk. U koopt een nieuw leertje en repareert de kraan. Of u betaalt een loodgieter om dat te doen. 
  • Is de hele kraan kapot en aan vervanging toe? Dan is Woonforte verantwoordelijk. U doet een reparatieverzoek en krijgt een nieuwe kraan.

Wilt weten of u zelf of Woonforte verantwoordelijk is voor de reparatie? Kijk dan in ons Onderhouds-ABC.

U kunt een service-abonnement afsluiten met Woonforte. Dan neemt Woonforte een aantal klussen waar u zelf verantwoordelijk voor bent van u over.

Doe een reparatieverzoek

Met Mijn Woonforte dient u uw reparatieverzoek online in wanneer het u uitkomt. Ook als dat 's avonds of in het weekend is. U kunt zelf direct in de agenda van de aannemer een afspraak inplannen. Dat is handig!

Uiteraard kunt u ook telefonisch een reparatieverzoek indienen. Houdt u dan wel rekening met wachttijden. Bel Woonforte:

(0172) 418 518 van maandag - vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Als u een reparatieverzoek doet, dan kan het zijn dat de reparatie onder uw eigen verantwoordelijkheid valt. Uiteraard kunnen wij onze huisaannemer naar u toesturen, maar de kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening. U vindt in het Protocol 24-uur-Service een uitleg van de tarieven voor het verhelpen van storingen en uitvoeren van reparaties. Na het verhelpen van de storing of het uitvoeren van de reparatie die valt onder huurdersonderhoud ondertekent u altijd een akkoordverklaring hiervoor.

Afvoer verstopt

U bent verzekerd tegen verstopping via Woonforte. Het is afhankelijk van uw adres wie u kunt bellen bij een verstopping. Bekijk een overzicht van de contactgegevens.

Individuele cv-ketel

Heeft u een individuele cv-ketel in onderhoud bij Woonforte? Dan belt u voor het verhelpen van een storing direct de installateur.

Storingen en calamiteiten

Bij een ernstige storing of calamiteit, bel:

  • maandag - vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur: (0172) 418 518;
  • maandag - vrijdag na 16.30 uur en in het weekend: (0172) 418 596.

Bijvoorbeeld bij storingen in liftinstallaties, lekkages of schade na inbraak. Woont u in een VvE-complex, een combinatie van huur- en koopwoningen, dan zal de VvE-beheerder de meldingen verder oppakken en oplossen. Woont u in een koopwoning? Bel dan direct met uw VvE-beheerder.

Bij acute lekkage van water of gasleiding: draai eerst de hoofdkraan dicht!

Schade na brand of storm

Meld de schade na brand of een storm binnen 24 uur via (0172) 418 518. Buiten kantooruren belt u met het Meldpunt, telefoon (0172) 418 596. Dit is een eis van de verzekeraar bij wie Woonforte uw woning heeft verzekerd.

Zelf regelen

Zelf uw zaken regelen zonder rekening te houden met onze openingstijden of wachttijden? Dat kan!

Gewoon online, wanneer u dat wilt. Ook 's avonds en in het weekend. Ontdek het gemak.

Ga naar Mijn Woonforte

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@woonforte.nl